Η κουβέντα για το πόσο σημαντικό είναι το πρώτο γεύμα της ημέρας δεν χωράει αμφιβολίες. Έρευνες δείχνουν ότι όσοι αποφεύγουν το πρωινό έχουν την τάση να παίρνουν ευκολότερα κιλά και αποθηκεύουν λίπος. Όμως ποιο είναι το σωστό πρωινό για να κυλήσει η ημέρα με ενέργεια, χωρίς να κινδυνεύουμε με περιττές θερμίδες;

Η απάντηση έρχεται από τους διαιτολόγους που επιμένουν ότι ο συνδυασμός υδατανθράκων και πρωτεινών είναι ο ενδεδειγμένος για μια ισορροπημένη διατροφή.

Η κατανάλωση υδατανθράκων μπορεί να ρίξει γρήγορα το σάκχαρο και να δημιουργήσει προβλήματα με την απόδοση μας και τη συγκέντρωση μας

Επίσης οι υδατάνθρακες αφήνουν γρήγορα κενό στο στομάχι μας και το αίσθημα της πείνας επιστρέφει γρηγορότερα.

Όμως αν συνδυάσουμε υδατάνθρακες, όπως μια φέτα ψωμί με αυγά, που είναι πρωτείνη τότε κερδίζουμε τα πλεονεκτήματα και από τις δύο κατηγορίες τροφών, και ο οργανισμός μας δεν εκπέμπει SOS για έξτρα τροφή, που ισοδυναμεί με έξτρα θερμίδες.

Γιαούρτι με ξηρούς καρπούς, βρώμη με φρούτα, ομελέτα με λαχανικά είναι μόνο μερικοί από τους συνδυασμούς που υπόσχονται θαύματα και πρέπει να εντάξετε στη διατροφή σας.