Η Μήλος εκτός από τις μοναδικές της παραλίες και τα κρυστάλλινα νερά, όπως και τα περισσότερα άλλωστε κυκλαδίτικα νησιά, φημίζεται και για την πεντανόστιμη κουζίνα της. Έτσι, ο ταλαντούχος σεφ Βασίλης Παπικινός, που έχει καταγωγή από το νησί, φέρνει μαζί του προϊόντα του τόπου του και συνταγές που διασώθηκαν στόμα με στόμα και έρχεται στην Αθήνα για δύο μέρες, μαζί με όλη την ομάδα του “Delicious Milos- a trip to taste” με σκοπό να μυήσει το αθηναϊκό κοινό στη μηλέικη κουζίνα.

Την Παρασκευή 10 Ιουλίου και το Σάββατο 11 Ιουλίου, λοιπόν, θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε την αυθεντική μηλέικη κουζίνα στο Shakespeare in Love στον Πειραιά.

Για το βράδυ της Παρασκευής ο “resident” σεφ του Shakespeare in Love, Χρήστος Παπαγεωργίου έχει δημιουργήσει ένα μενού αφιερωμένο στο πανέμορφο νησί: τοματίνια με βινεγκρέτ λιαστής ντομάτας και ξινομυζήθρα, τοματοκεφτέδες με ξαλμηρισμένο μπακαλιάρο και αγιολί σκόρδου, κριθαράκι βρασμένο σε νερό ντομάτας και μαριναρισμένο φιλέτο αρνιού σε μπελτέ, ένα σουφλέ κίτρινης κολοκύθας με μανούρα και κουφέτο για το τέλος είναι όλα όσα θα δοκιμάσετε.

Από το πρωί του Σαββάτου και μετά, αναλαμβάνει ο Βασίλης Παπικινός  και μπαίνει στην κουζίνα για να μαγειρέψει όλες τις τρομερές μηλέικες λιχουδιές! Έτσι, όσοι εκείνο το πρωί επισκεφθείτε το Shakespeare in Love θα βρείτε έναν ανοιχτό μπουφέ, γεμάτο με τις πιο παραδοσιακές γεύσεις της Μήλου. Πιταράκια και φλαουνάκια, λαδένια, ρεβυθάδα με μπελτέ, κολοκυθόπιτα αλμυρή, ντόπιο ξερό λαδοτύρι, σκοτύρι και ένα σωρό ακόμα παραδοσιακά μηλέικα εδέσματα.

Αγίου Σπυρίδωνος 3, Πειραιάς, 210 4131999

*Το “Delicious Milos- a trip to taste” είναι μια πρωτοβουλία που έχει ως στόχο τη διάδοση της μηλέικης γαστρονομικής κουλτούρας.