Παναγιώτης Μαυρούτσος
Ιδιοκτήτης «Άρωμα Πόλης»/
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με το συνδυασμό «Μαζί-Μπορούμε» και τον Φίλιππο Καμπούρη

Ζείτε και δραστηριοποιήστε στο Κερατσίνι. Τι κάνει αυτή την πόλη να ξεχωρίζει στα μάτια σας;
Στο Κερατσίνι γεννήθηκα, στο Κερατσίνι μεγάλωσα και έκανα τα πρώτα μου όνειρα! Για αυτό και ξεχωρίζει στα μάτια μου και είναι στην καρδιά μου. Με ευλόγησε ο Θεός να κάνω εδώ τα πρώτα μου επιχειρηματικά βήματα και εδώ να αποκτήσω οικογένεια! Έχω αλλάξει τρία σπίτια και όλα είναι εδώ! Δεν θα έφευγα ποτέ και για κανέναν λόγο, όσες ευκαιρίες κι αν μου δοθούν! Είναι οι γειτονιές που μεγάλωσα και αγαπάω, είναι η Πόλη μου και εδώ πραγματοποιώ τα όνειρά μου με τα οποία είναι συνδεδεμένο και το μέλλον μου, όπως και αυτό του παιδιού μου. Οπότε θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να γίνει η Πόλη αυτή καλύτερη!

Σε μια εποχή γενικότερης απροθυμίας για συμμετοχή στα «κοινά» τι σας ώθησε για ενασχόληση;
Στα κοινά με ώθησε η φιλία μου με τον Φίλιππο και η θέληση που είδα στα μάτια και στα λόγια του να βελτιώσει την ποιότητα ζωής στην Πόλη μας! Τον γνωρίζω χρόνια, η φιλία μας είναι αδελφική και μόλις μου το ζήτησε δεν το σκέφτηκα λεπτό. Θεωρώ πως είναι τιμή μου να μου προτείνουν κάτι τέτοιο και πιο εύκολη έκανε την επίλογή μου το ότι ο συνδυασμός είναι Ανεξάρτητος, χωρίς κόμματα και χρώματα και πως περιέχει νέους ανθρώπους που δουλεύουν, έχουν επιχειρήσεις και τους αφορά η δουλειά και όχι η…καρέκλα και η βόλεψή τους! Δεν είμαστε άλλωστε πολιτικοί. Απλά αγαπάμε τον τόπο μας και θέλουμε να βοηθήσουμε έμπρακτα σε αυτόν! Ερχόμαστε να δουλέψουμε!

Πιστεύετε πως μπορούν οι επιχειρηματικές σας υποχρεώσεις να συνδυαστούν αρμονικά με τις πολιτικές;
Ευτυχώς, όπως προείπα, δεν ανακατευόμαστε με κανένα κόμμα, οπότε οι επιχειρήσεις μου δεν έχουν επηρεαστεί αρνητικά από αυτήν μου την ενασχόληση με τα κοινά! Είναι κάτι που σκεφτόμουν έντονα, αλλά ξεπεράστηκε άμεσα και μάλιστα με τον καλύτερο τρόπο! Προεκλογικά έχουν διαφημιστεί αρκετά τα μαγαζιά και έχει ανέβει και η δουλειά μου. Ωστόσο, έχει μειωθεί αισθητά ο προσωπικός μου χρόνος, εις γνώσιν μου, γιατί είμαι τελειομανής και θέλω να πετύχω και σε αυτό μου το βήμα! Ξέρω πόσο μεγάλη ευθύνη είναι και θα κάνω τα πάντα για να πετύχω! Τόσο προεκλογικά, όσο και μετά την εκλογή μας σε όποια θέση κι αν μου ζητηθεί!

Γιατί με τον Φίλιππο Καμπούρη;
Γιατί είναι νέος, φιλόδοξος, με οικογένεια, όνειρα, επιχειρηματίας κι έχει μάθει να δουλεύει από τα 15 του. Δεν βρήκε τίποτα έτοιμο, ούτε του χαρίστηκε και είναι αυτοδημιούργητος! Όπως ακριβώς κι εγώ! Αυτά είναι τα κοινά μας…! Ακόμη ένα δυνατό σημείο που μας συνδέει και για αυτό τον επέλεξα, ή πιο σωστά…με επέλεξε, είναι το ότι κανείς από τους δυο μας δεν έχει μάθει να χάνει! Οπότε η νίκη για εμάς, είναι μονόδρομος!

Που εντοπίζεται τα κυριότερα προβλήματα του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας;

Ευτυχώς ή δυστυχώς ο τόπος μας πονάει! Ευτυχώς γιατί μας δίνεται η ευκαιρία να βοηθήσουμε και να βελτιώσουμε τα λάθη των προηγούμενων με οποιονδήποτε τρόπο και δυστυχώς γιατί θα μπορούσε να ήταν καλύτερες οι συνθήκες ζωής μας και δεν είναι! Αρκετά παράπονα έχουμε ακούσει από τα ΚΑΠΗ και την τρίτη ηλικία, από δημοτικούς υπάλληλους, από γυμναστικούς και πολιτιστικούς συλλόγους, αλλά και από ανθρώπους με επιχειρήσεις! Πολλά είναι επίσης τα κρούσματα εγκληματικότητας και ελλιπής αστυνόμευση της πόλης! Σκεφτείτε πόλη με σχεδόν 100.000 κατοίκους και το Κερατσίνι δεν έχει ούτε ένα αστυνομικό τμήμα! Για την ακρίβεια είχε και μέσα σε μία νύχτα μας το πήραν. Όπως και το ΙΚΑ! Ένα τμήμα έχει η Δραπετσώνα που απαριθμεί περίπου 15.000 κατοίκους. Ένα περιπολικό εξυπηρετεί όλη την περιοχή! Σε δύο ταυτόχρονες ληστείες, δεν θα ήθελα να σκεφτώ τι μπορεί να συμβεί…!