Ήρθε η άνοιξη και επιτέλους είδαμε αυτό που λένε «άσπρη μέρα!». Οι πρώτες δειλές λιακάδες κάνουν την εμφάνισή τους και ας μη γελιόμαστε, ψάχνουμε όλοι μας αφορμή για να βγούμε επιτέλους από το σπίτι! Σκέφτεστε καλύτερο τρόπο από ψαράκια και τσιπουράκια την Καθαρά Δευτέρα;

Υπάρχει σοβαρά τώρα, καλύτερος τρόπος για να γιορτάσετε την Σαρακοστή, από το να απολαύσετε τα μοναδικά θαλασσινά του Πειραιά, να κάνετε βόλτα κάτω από τον (επιτελούς) ζεστό ήλιο και να πετάξετε τον χρωματιστό χαρταετό σας;

Και επειδή την καθαρά Δεύτερα μόνο ο χαρταετός είναι προαιρετικός αλλά το κάλο φαγητό επιβάλλεται, συγκεντρώσαμε σε μια λίστα τις δικές μας προτάσεις για την καλύτερη δυνατή δική σας καλοπέραση!

Καπηλειό

Με ένα μεγάλο live λαϊκών, νησιώτικων και έντεχνων ακουσμάτων, υποδέχεται την Σαρακοστή το αγαπημένο μας μαγαζί στον Πειραιά αλλά και με φρέσκα θαλασσινά, άφθονο κρασί και φυσικά… αυθεντική κρητική ρακί του!

Σπάρτης 129 & Μακεδονίας, Πειραιάς, Τ: 2104633009, 2114006250, FB: Το Καπηλειό

 Instagram: to_kapilio_

Κρασοκατάσταση

Πλούσιο μενού θαλασσινών, συριανό ούζο καραφάκι, σπιτικό ταραμά και χταποδιού με μακαρονάκι, είναι λίγα από τα πιάτα που μπορείτε να απολαύσετε την φετινή Σαρακοστή μετά τη 1 το μεσημέρι στο πιο παρεΐστικο μαγαζί του Πειραιά.

Ασκληπιού 43, Αγία Σοφία, Πειραιάς. Τ: 2104206202 FB: Μεζεδοπωλειο ΚΡΑΣΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Instagram: krasokatastasi

Τσιπουράκι

Άραγε αντιστάθηκε κανείς ποτέ στο καλό ψαράκι και το τσίπουρο με θέα τον Σαρωνικό; Δεν νομίζουμε, και ξέρουμε πως φταίει σίγουρα το Τσιπουράκι! Το φωτεινό και δροσερό μαγαζί που όλοι αγαπήσαμε είναι μόλις μια ανάσα από τα κύματα της πανέμορφης Πειραϊκής και προσφέρει τόσα πολλά που δεν θα ξέρετε σίγουρα τι να πρωτοδιαλέξετε!

Ακτή Θεμιστοκλέους 228Β, Πειραϊκή Τ: 21 1182 5431, FB: Το Τσιπουράκι Πειραϊκή Instagram: to_tsipouraki_peiraiki

Στου Θωμά

Σταθερή αξία εδώ και χρόνια! Ζωντανή μουσική σαρακοστιανά πιάτα και την μόνο την παρέα σας θα χρειαστείτε για να έχετε ένα αξέχαστο φαγοπότι μετά τις 2:30 το μεσημέρι με πολύ κέφι χορό και καλοπέραση!

Μαυρομιχάλη 22-24 & Παλαμηδίου, Πειραιάς, Τ: 210 4206907, FB: Φαγοποτείον στου Θωμά – Μουσικό μεζεδοπωλείο Instagram: stouthoma_moysikomezedopolio

Στης Φλώρας το Βεράνι

Φανταστείτε τη φετινή Σαρακοστή απολαβανόντας την κομπανία ζωντανής μουσικής, με μια φρέσκια γαριδομακαροναδα. Συνδυασμός αξεπέραστος, που αμφίβολα θα βρείτε στο μοναδικό Βεράνι του Πειραιά αφού οι κρατήσεις είναι ήδη αυξημένες!

Αντ. Θεοχάρη και Φαβιέρου 57, Αγ. Νείλος, Πειραιάς. Τ: 6983915080, 2110130169
FB: Στης Φλώρας το βεράνι Instagram: sths_flwras_to_verani www.verani.com

Ψαροκόκκαλο της Άννας

Ένα μυδοπίλαφο που θα σας μείνει αξέχαστο και πολλά ακόμα ψαρικά και σαρακοστιανά πιάτα που θα ευχόσασταν να μπορούσατε να τα απολαύσετε κάθε μέρα, προσφέρει το Ψαροκόκαλο της Άννας με μεράκι και πολύ διάθεση από την οικογενειακή του κουζίνα το μεσημέρι της πρώτης ημέρας της σαρακοστής

Βίκτωρος Ουγκώ 10 & Τσακάλωφ, Αμφιάλη, Κερατσίνι
Τ: 210-4323010 & 6981-885411, FB: Ψαροκοκκαλο της Αννας Ψαροταβερνα Instagram: psarokokkalo_tis_annas

Uniqko

Το αγαπημένο εναλλακτικό στέκι της Μαρίνας Ζέας, σας περιμένει γι ακόμη μια φορά με την ιδιαίτερη κουζίνα του που συνδυάζει και καταπλήσσει όσους την δοκιμάσουν! Για εσάς που δεν συμβιβάζεστε και θέλετε να καταπλήξετε θετικά τον ουρανίσκο σας το Unikqo είναι μάλλον ο προορισμός που ψάχνετε!

Ακτή Θεμιστοκλέους 40, Πειραιάς, Τ: 210453 7278, FB: Uniqko Group Instagram: uniqkogroup

BBQ low and slow

Παρά την απίστευτη κουζίνα κρεατικών του, το φημισμένο stake house στο Κερατσίνι αποφάσισε να αφιερώσει και να τιμήσει το μαγαζί και τους πελάτες με εξίσου απίθανα θαλασσινά την Καθαρά Δευτέρα με όλη την έννοια! Θα μας θυμηθείτε!

Αχιλλέως 7-9, Αμφιάλη, Κερατσίνι, Τ: 210 4005898, FB: The BBQ

Instagram: thebbqlowandslow

Άρωμα Πόλης

Από την αγαπημένη πολίτικη κουζίνα σε θαλασσινά αρώματα θα μας ταξιδέψει το πολυαγαπημένο στέκι στο Κερατσίνι παρέα με την μαγευτική ζωντανή μουσική του μαγαζιού το μόνο που έχετε να κάνετε εσείς είναι να περάσετε καλά και να…προσδεθείτε!

Γκιώνας 2Β, Κερατσίνι. Τ: 2155515300 FB: Άρωμα Πόλης

Starfish


Ποιος να αμφισβητήσει την θέα της Πειραϊκής και ποιος να προτιμήσει άλλη πέρα από αυτή! Όσοι έχουν πάει ξέρουν πως το Starfish είναι η μοναδική επιλογή όταν σκεφτόμαστε θάλασσα και ψαράκι στον ήλιο! Σαν αυτό…δεν θα βρείτε σίγουρα αλλού!

Ακτή Θεμιστοκλέους 302, Πειραϊκή Τ: 6940701595 FB: Starfish Restaurant Piraeus Instagram: starfishrestaurantpiraeus