Διαλέξαμε πέντε από τις καλύτερες ελληνικές παραλίες που θα σας χαρίσουν ονειρεμένες καλοκαιρινές διακοπές και σας τις παρουσιάζουμε. Βραβευμένες και πολυφωτογραφημένες, με βαθυγάλαζα ή πράσινα νερά, άμμο ή βότσαλο. Να ξέρετε, όμως, πως υπάρχουν δεκάδες ακόμη υπέροχες, εξωτικές παραλίες στη χώρα μας που μας περιμένουν να τις εξερευνήσουμε!

Παραλία Λαλάρια

Σκιάθος

Τα λόγια είναι περιττά για τα Λαλάρια της Σκιάθου. Σήμα κατατεθέν του νησιού, με πανέμορφο φυσικό τοπίο, κέρδισε επάξια τον τίτλο της ωραιότερης παραλίας, που έγινε γνωστή στα πέρατα της γης. Καταπράσινα νερά, λευκά βότσαλα και πανύψηλα, απόκρημνα βράχια προσελκύουν δεκάδες πλοιάρια με επισκέπτες, που σπεύδουν να δουν από κοντά το απίστευτο σκηνικό!

Παραλία Μύρτος

Κεφαλονιά

Κοντά στην Άσσο και μόλις 30χλμ. από το Αργοστόλι θα γνωρίσετε την πιο διάσημη παραλία της Κεφαλονιάς και μια από τις ομορφότερες της Ελλάδας. Λευκή άμμος και ψιλό βότσαλο, βαθυγάλανα νερά και απόκρημνοι γκρεμοί, που την προστατεύουν, δημιουργούν ένα επιβλητικό τοπίο, που δύσκολα ξεχνιέται.

Παραλία Μπάλος

Κρήτη

Θαυμάστε από κοντά μια από τις πιο εξωτικές παραλίες της Ελλάδας, που θεωρείται από τις καλύτερες της Μεσογείου, τον Μπάλο στο νομό Χανίων. Η άμμος εδώ λάμπει με λευκές και κόκκινες αποχρώσεις. Στα νερά συναγωνίζονται οι πιο απίθανες αποχρώσεις του μπλε και του πράσινου, ενώ το νησάκι της Γραμβούσας με το ενετικό κάστρο του, κάνει το σκηνικό ακόμη πιο μαγικό.

Παραλία Σαρακήνικο

Μήλος

Λευκά ηφαιστειακά βράχια μαλακά σαν κιμωλία, με σχήματα που θυμίζουν γλυπτά. Ένας βαθύς όρμος με πράσινα νερά, που όσο βαθαίνουν τόσο αποκτούν αποχρώσεις του μπλε. Το Σαρακήνικο είναι μια παραλία αληθινό φαινόμενο.

Παραλία Βοϊδοκοιλιά

Δυτική Μεσσηνία

H φωτογραφία της Βοϊδοκοιλιάς, στη Μεσσηνία της Πελοποννήσου, έχει κάνει τον γύρο του κόσμου. Το ημικύκλιο, που σχηματίζει η λευκή άμμος που περιβάλλει τα εντυπωσιακά πρασινογάλαζα νερά, μοιάζει να έχει γίνει με διαβήτη. Η παρθένα φύση, που την περιβάλλει, είναι ένας ακόμη λόγος για τον οποίο κατατάσσεται στις ωραιότερες παραλίες της Ελλάδας.