Ανήκεις στην κατηγορία των ανθρώπων που όταν ταξιδεύουν θεωρούν προτεραιότητα να αισθάνονται ασφαλείς; Λοιπόν, έχουμε καλά νέα για σένα, επειδή το The Discoverer, ο πιο μοντέρνος ταξιδιωτικός οδηγός στο διαδίκτυο, δημοσίευσε πρόσφατα τους δέκα πιο ασφαλείς προορισμούς στον πλανήτη, εκεί, όπου η σωματική σου ακεραιότητα είναι εγγυημένη σχεδόν 100%, απολαμβάνοντας χαλάρωση και αποκομίζοντας όμορφες εμπειρίες.

Αυτές είναι οι 10 πιο ασφαλείς πόλεις στον κόσμο

Τόκιο


Ο γενικός κανόνας λέει ότι όσο μεγαλύτερη είναι μια πόλη τόσο πιο ανασφαλής γίνεται. Όμως το Τόκιο είναι ένα παράδειγμα που αντιστρέφει τον κανόνα. Η ιαπωνική πρωτεύουσα με τους πάνω από 13 εκατομμύρια μόνιμους κατοίκους, ψηφίζεται κάθε χρόνο ως μία από τις ασφαλέστερες πόλεις του πλανήτη. Το υψηλό επίπεδο ασφάλειας τόσο στους δρόμους του Τόκιο όσο και μέσω προηγμένων ψηφιακών συστημάτων αστυνόμευσης, έχουν κάνει τα “επαγγέλματα” κλέφτης, ληστής, διαρρήκτης ή ταραχοποιός να είναι στα αζήτητα. Αναμφισβήτητα, ένας προορισμός που πρέπει να βάλεις πρώτον στη λίστα όταν σκέφτεσαι να ταξιδέψεις κάπου όμορφα, ανεπανάληπτα και με ασφάλεια.

Σιγκαπούρη


Περπατώντας στα στενά της ασιατικής μεγαλούπολης, δεν είναι περίεργο να παρατηρήσεις καταστήματα χωρίς ρολά, κλειδαριές ή συναγερμούς. Τα ποσοστά βίαιων εγκλημάτων, ληστειών και ταραχών στη Σιγκαπούρη είναι είναι τα χαμηλότερα στον κόσμο -το 2017 κατεγράφησαν 135 ημέρες χωρίς κανένα αστυνομικό περιστατικό άξιου σημασίας. Οι δρόμοι παρακολουθούνται από πάνω από 100.000 κάμερες και περιπολικά-drones, εξασφαλίζοντας σε κατοίκους και επισκέπτες μα ήρεμη ζωή πρωί-βράδυ.

Άμστερνταμ


Η πρωτεύουσα της Ολλανδίας είναι γνωστή για την έντονη νυχτερινή ζωή, το φιλελεύθερο περιβάλλον, τη νόμιμη χρήση μαριχουάνας και τη γειτονιά με τα κόκκινα φανάρια. Λαμβάνοντας όλα αυτά υπόψη, μπορεί κανείς να σκεφτεί ότι μιλάμε για μια ανασφαλή πόλη, αλλά η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική. Το Άμστερνταμ έχει χαρακτηριστεί ως μία από τις ασφαλέστερες πόλεις στον κόσμο, με τις πιο αξιόπιστες υποδομές για πολίτες και επισκέπτες, οι οποίοι επιλέγουν ως μεταφορικό μέσο το ποδήλατο σε μεγάλο ποσοστό.

Στοκχόλμη


Η Σουηδία θεωρείται μία από τις ασφαλέστερες χώρες στον κόσμο (και με το αρτιότερο σύστημα υγείας) και η πρωτεύουσά της είναι το ιδανικό παράδειγμα, κυρίως χάρη σε μια εξαιρετικά αποτελεσματική αστυνομική δύναμη, η οποία καταφέρνει να διατηρεί τα ποσοστά εγκληματικότητας στο ναδίρ. Μικροκλοπές υπάρχουν, αλλά τα βίαια εγκλήματα είναι κυριολεκτικά ανύπαρκτα σε αυτή την πόλη.

Οσάκα


Είναι η δεύτερη ιαπωνική πόλη σε αυτόν τον κατάλογο και μοιράζεται πολλά χαρακτηριστικά ασφαλείας που έχουμε ήδη αναφέρει για το Τόκιο. Τα 2,6 εκατομμύρια των κατοίκων της Οσάκα απολαμβάνουν ένα εξαιρετικό σύστημα ιατρικής φροντίδας, αστυνομικής παρουσίας και ψηφιακών διευκολύνσεων, ωστόσο ανταγωνίζεται στα ίσια το Παρίσι ή τη Νέα Υόρκη από άποψη νυχτερινής διασκέδασης και γαστρονομικών απολαύσεων.

Μόναχο


Εκτός από το να φιλοξενεί κάθε χρόνο το μεγαλύτερο φεστιβάλ μπύρας στον κόσμο, η πρωτεύουσα της Βαυαρίας διαθέτει μια μεγάλη ποικιλία αξιοθέατων, μουσείων και μνημείων, με τα πολύ χαμηλά ποσοστά εγκληματικότητας (κοινά για το σύνολο των γερμανικών πόλεων), να μετατρέπουν το Μόναχο σε μια πολύ ασφαλή πόλη στην καρδιά της Ευρώπης.

Ρέικιαβικ


Η γη του Βόρειου Σέλατος είναι ένας μοναδικός ταξιδιωτικός προορισμός και από άποψη ασφάλειας, αφού σπάνια καταγράφονται εγκληματικές πράξεις, ούτε καν “απλές” ληστείες. Οι τουρίστες διατρέχουν ελάχιστο κίνδυνο να εξαπατηθούν ή να υποστούν κλοπή και η γενικότερη αίσθηση σ’ αυτή την πόλη είναι πως όλα κυλούν προγραμματισμένα, ήρεμα και ανθρώπινα.

Βιέννη


Η αυστριακή πρωτεύουσα προσφέρει μεγαλειώδη αξιοθέατα υψηλής πολιτιστικής αξίας (αυτοκρατορικά παλάτια, γκαλερί τέχνης, μουσεία και πάρκα, φυσικά Μότσαρτ και Μπετόβεν παντού). Και επειδή η τέχνη εξημερώνει τα ήθη, τα βίαια εγκλήματα και οι ληστείες είναι σπάνια φαινόμενα στη Βιέννη. Το μόνο που μπορεί να σου συμβεί σε μια πολυσύχναστη περιοχή είναι να προσπαθήσει κάποιος να σου κλέψει το πορτοφόλι, κάτι που μπορεί να αποφευχθεί λαμβάνοντας βασικές προφυλάξεις.

Καταρράκτες του Νιαγάρα


Ένα από τα πιο επισκέψιμα μέρη στη Βόρεια Αμερική (σύνορα Καναδά και ΗΠΑ) είναι επίσης και ένα από τα ασφαλέστερα στον κόσμο. Οι ντόπιοι είναι πολύ φιλικοί με τους τουρίστες και τα ποσοστά των βίαιων εγκλημάτων είναι σχεδόν μηδενικά. Το μόνο πράγμα που οι τουρίστες πρέπει να ανησυχούν είναι να φροντίζουν να μην βραχούν ή γλιστρήσουν λόγω της υγρασίας και της ομίχλης γύρω από τους διάσημους καταρράκτες. Η πόλη φημίζεται για τα ζυθοποιεία, τα οινοποιεία, τα εστιατόρια, τις μπουτίκ, τα καζίνο και τα καλλιτεχνικά φεστιβάλ της.

Άμπου Ντάμπι


Περισσότερο από το μισό του πληθυσμού αυτής της πόλης στη Μέση Ανατολή αποτελείται από αλλοδαπούς “οικονομικούς μετανάστες” οι οποίοι συρρέουν εκεί αναζητώντας επιχειρηματικές ευκαιρίες, αλλά καταλήγουν να μείνουν μόνιμα λόγω του εξαιρετικά ασφαλούς και ειρηνικού περιβάλλοντος. Σε ένα μέρος όπου η παράδοση, η φαντασία και η πολυτέλεια συνυπάρχουν αρμονικά, το Άμπου Ντάμπι άξια παίρνει μια θέση στη λίστα με τις ασφαλέστερες πόλεις στον κόσμο, αφού τα ποσοστά εγκληματικότητας είναι σχεδόν μηδενικά.