Ο Φεβρουάριος, αποτελεί την αρχή της περιόδου που αρχίζουν και πάλι οι πρώτες σοβαρές εργασίες στον κήπο καθώς η άνοιξη κι ό,τι αυτή συνεπάγεται για τα φυτά και τα λουλούδια μας, βρίσκεται μια ανάσα μακριά! Πάμε λοιπόν να δούμε ποιες είναι οι σημαντικότερες δουλειές που πρέπει να κάνουμε στον κήπο μας το μήνα αυτό!

  • Κλάδεμα

Ο Φεβρουάριος είναι ο μήνας που αρχίζουν τα “σοβαρά” κλαδέματα – με την προυπόθεση φυσικά ότι οι θερμοκρασίες δεν θα είναι εξαιρετικά χαμηλές. Έτσι, κλαδεύουμε τα δέντρα του κήπου μας (ιδιαίτερα τα οπορωφόρα) με διπλό στόχο: να τους δώσουμε το σχήμα που επιθυμούμε αλλά και ν’ αυξήσουμε την καρποφορία τους. Επίσης κλαδεύουμε γεράνια, τριανταφυλλιές αλλά και τα αναρριχώμενα όπως μπουκαμβίλια και γιασεμί. Και φυσικά κατά τη διάρκεια του κλαδέματος αφαιρούμε με προσοχή σπασμένα αλλά και ξερά κλαδιά. Επίσης, ο Φεβρουάριος είναι ο μήνας που γίνεται και το κλάδεμα στ’ αμπέλια.

  • Πότισμα

Κι αυτό το μήνα επειδή οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές αποφεύγουμε τα συχνά κι έντονα ποτίσματα εκτός από συγκεκριμένα φυτά που μπορεί να χρειάζονται ειδική μεταχείριση.

  • Εργαλεία κήπου

Επειδή η άνοιξη πλησιάζει με γρήγορους ρυθμούς πρέπει να έχουμε τα μηχανήματά μας έτοιμα για …δράση! Έτσι, φροντίζουμε να έχουμε προμηθευτεί όλα τα απαραίτητα εργαλεία όπως τσάπες, φτυάρια, κλ.π.

Φυσικά, κλαδευτήρια και πριόνια (ηλεκτρικά και μη) πρέπει να τα έχουμε έτοιμα από τον Ιανουάριο καθώς τον Φλεβάρη η χρήση τους, λόγω κλαδέματος, είναι στο φόρτε της.

  • Φυτά εσωτερικού χώρου:

Επειδή όπως και να το κάνουμε και ο Φεβρουάριος είναι …χειμώνας και άρα οι θερμοκρασίες χαμηλές, φροντίζουμε και γι’ αυτό το μήνα τα φυτά εσωτερικού χώρου που έχουμε μέσα στο σπίτι να βρίσκονται μακριά από τις εστίες θερμότητας (καλοριφέρ, aircondition κλ.π.).

  • Φυτά σε μπαλκόνι και βεράντα

Όπως και τον Ιανουάριο, προσέχουμε ώστε τα λουλούδια να βρίσκονται σε σημεία του μπαλκονιού που είναι αρκετά προστατευμένα από τον παγωμένο αέρα.

  • Τι φυτεύουμε το Φεβρουάριο;

Ο Φεβρουάριος είναι η κατάλληλη περίοδος για να φυτέψουμε γυμνόριζα φυτά και βέβαια η τριανταφυλλιά είναι ίσως το πιο δημοφιλές από αυτά. Επίσης, φυτεύουμε σπόρους λουλουδιών που θέλουμε ν’ ανθίσουν τους καλοκαιρινούς μήνες (σκυλάκια, πανσέδες κλ.π.)Τέλος, μπορούμε να φυτέψουμε σπόρους ντομάτας σε μικρά δοχεία ή γλαστράκια με στόχο τη συγκομιδή στις αρχές του καλοκαιριού. Στο Αγροτικό Σπίτι θα βρείτε μία τεράστια ποικιλία σε σπόρους και φυτά.

  • Για περισσότερες πληροφορίες αλλά και για ότι χρειάζεστε για τον κήπο σας, επισκεφθείτε τώρα το Αγροτικό Σπίτι!

Κατάστημα Α

Ναυαρίνου & Καποδιστρίου 17, Πειραιάς, Ελλάδα

Τ:  2104113467

Κατάστημα Β

Κουντουριώτου 134, Πειραιάς, Ελλάδα

Τ:  2104135553

www.agrotikospiti.gr