Στα «βαριέμαι» των παιδιών μας νιώθουμε τόσο αδύναμες και «στεγνές» από ιδέες, καθώς κάθε τι που τους προτείνουμε παίρνουμε και την κλασσική γεμάτη συναίσθημα απάντηση «μπλιαχ». Και κάπου εκεί είναι που νιώθουμε την τρέλα να μας χτυπάει την πόρτα και μεις να προσπαθούμε να κάνουμε τα πάντα για να μην της ανοίξουμε. Για όλα λοιπόν τα «βαριέμαι» των παιδιών μας υπάρχει μια λύση (νομίζω η τελευταία) για να τα… ξεγελάσουμε, να το δουν σαν παιχνίδι και να μην μπορούν να πουν «μπλιαχ» καθώς εκείνα το διάλεξαν…

Το βάζο της βαρεμάρας λοιπόν, είναι μια πολύ έξυπνη λύση και το καλύτερο; Κανένα παιδί (έως τώρα) δεν μπορεί ν’αντισταθεί!

Είναι ένα βάζο γεμάτο με ιδέες για το τι μπορούν να κάνουν τα παιδιά στο σπίτι όταν παραπονιούνται ότι βαριούνται. Το μυστικό είναι να συμπεριλάβετε παιχνίδια, διασκεδαστικές δραστηριότητες αλλά και δουλειές του σπιτιού στις οποίες μπορούν να τα καταφέρουν, όπως το να μαζέψουν τα παιχνίδια τους, να καθαρίσουν το γραφείο τους από τα άχρηστα πράγματα, να βάλουν φαγητό στον τετράποδο φίλο τους, να πάρουν τηλέφωνο τη γιαγιά ή τον παππού, να βοηθήσουν στο μάζεμα του τραπεζιού μετά το βραδινό. Οι ευχάριστες δραστηριότητες πρέπει να αρκετά διασκεδαστικές έτσι ώστε να δελεάζουν τα παιδιά να και να θέλουν να χρησιμοποιούν το βάζο.

Πως λειτουργεί;

Είναι πολύ απλό, τα παιδιά διαλέγουν ένα χαρτάκι μέσα από το βάζο και κάνουν ό,τι γράφει. Αφού φέρουν εις πέρας την πρώτη τους αποστολή, μπορούν να ξανατραβήξουν… κλήρο και να δουν αν είναι το ίδιο τυχεροί ή όχι.

 

Do it!

Θα χρειαστείτε χαρτί κομμένο σε λωρίδες ή ξυλάκια, μαρκαδόρους, ένα γυάλινο βάζο και μπόλικη φαντασία!

Αφού συγκεντρώσετε τα απαραίτητα υλικά, γράψτε πάνω στα χαρτιά ή τα ξυλάκια τις δραστηριότητες που θέλετε να συμπεριλάβετε. Μόλις στεγνώσει ο μαρκαδόρος, βάλτε τα μέσα στο βάζο, κλείστε το και αφήστε το σε ένα σημείο εμφανές και προσβάσιμο στα παιδιά έτσι ώστε να το χρησιμοποιούν όποτε θέλουν.

 

Εμείς σας δίνουμε ορισμένες ιδέες για το βάζο σας…

Ζωγράφισε το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό

Στρώσε το κρεβάτι σου

Χόρεψε για 10 λεπτά

Άκου το αγαπημένο σου τραγούδι

Πότισε τα φυτά που έχουμε μέσα στο σπίτι

Μάζεψε τα παιχνίδια

Αυτοσχεδίασε ένα ολοκαίνουριο παιχνίδι με την αδερφή σου, βάζοντας τους δικούς σας κανόνες

Γράψε σ’ένα χαρτί όλα τα πράγματα που υπάρχουν μέσα στο σπίτι και ξεκινούναπό το γράμμα «Τ».

Διάβασε το αγαπημένο σου βιβλίο για 10 λεπτά

 

Εμείς το δοκιμάσαμε και… σταματήσαμε να βαριόμαστε!

Δοκιμάστε το και εσείς!