H Φωτεινή Δημητριάδου συναντά τον Κώστα Καραφώτη και σε μία απογευματινή κουβέντα μιλούν για την καλλιτεχνική του καριέρα, τη συνεργασία του με τον Νίκο Κοκλώνη, τα ριάλιτι αλλά και τις δύσκολες συνθήκες που βιώνει τόσο ο πλανήτης αυτή τη στιγμή, όσο και ο καλλιτεχνικός χώρος.

“Βγαίνοντας από το μουσικό ριάλιτι το οποίο και με ανέδειξε, είχα την τύχη να συνεργαστώ με πολλούς αξιόλογους καλλιτέχνες και συνθέτες. Ξεκινώντας την δισκογραφία μου με έναν ολοκληρωμένο δίσκο με τον αξέχαστο Αντώνη Βαρδή και στην πορεία με τον Κυριάκο Παπαδόπουλο, τον Νίκο Τερζή αλλά και τον Χρήστο Παπαδόπουλο. Αξιόλογες επίσης συνεργασίες είχα και με την Πέγκυ Ζήνα, τον Γιώργο Μαζωνάκη και στην συνέχεια με τον Χρήστο Νικολόπουλο και την μεγάλη φωνή του ελληνικού πενταγράμμου την Κυρία Μαρινέλλα καθώς και την Γλυκερία, την Μελίνα Ασλανίδου και πολλούς ακόμη” σημειώνει ξεκινώντας την κουβέντα τους.

Ο Covid-19 έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα σε όλους μας. Όμως ο καλλιτεχνικός χώρος έχει πληγεί περισσότερο όλων. Πως το βιώνεις εσύ αυτό;

Είναι μία σοβαρή συνθήκη για την οποία αυτή την στιγμή πέρα από την οικονομική καταστροφή πρέπει να βρεθούν τρόποι να μην χάσουμε το κομμάτι του Πολιτισμού. Είτε μέσω διαδικτυακών εκδηλώσεων κάθε είδους, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις μέχρι ότι άλλο χρειαστεί. Ο σκοπός είναι να κρατάμε ζωντανές τις Τέχνες. Επιστρέφοντας στο οικονομικό κομμάτι πιστεύω ότι το κράτος είναι υποχρεωμένο να στηρίξει όλη αυτή την αλυσίδα, με κάθε κόστος.

Κατά τη γνώμη σου τα μέτρα πού έχουν ληφθεί είναι επαρκή ή όχι; Το λέω αυτό γιατί υπάρχουν πολλοί ανυπότακτοι που αντιδρούν. Επίσης, εσύ θα μπείς στην διαδικασία να εμβολιαστείς ή φοβάσαι τις τυχόν παρενέργειες;

Λόγω της φύσης της δουλειάς μου πιστεύω πώς δεν έχω άλλη επιλογή. Θα προσπαθήσω να το καθυστερήσω, ώστε να υπάρχει μία πιο ολοκληρωμένη επιστημονική άποψη για τις παρενέργειες που μπορεί να έχει και για το αν μπορώ να τις αντιμετωπίσω με κάποιον τρόπο.

Ας επανέλθουμε στα δικά μας. Μουσική και τραγούδι τι σημαίνουν για εσένα;

Η μουσική και το τραγούδι είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου και προσπαθώ όσο μπορώ να εξελίσσομαι κάθε μέρα και πιο πολύ.

Έχεις κάνει πολλές πετυχημένες δισκογραφικές δουλειές, ποια εξ΄αυτών ξεχωρίζεις;

Ποτέ δεν ξεχωρίζω κάποια δουλειά μου. Δίνω όλον τον εαυτό μου σε όποια δουλειά ετοιμάζομαι να κάνω. Δεν υπάρχω χωρίς τραγούδια. Αν δεν ήταν ο Χρήστος Νικολόπουλος δεν θα είχα το «Είχα κάποτε μια αγάπη», αν δεν ήταν ο Νίκος Τερζής, δεν θα είχα το «Δεν θα μείνω» και επίσης κάτι πολύ καλό βγήκε και από την συνεργασία μου με τον Κυριάκο Παπαδόπουλο. Επίσης, το τραγούδι «Ξημερώματα», το οποίο το θεωρώ ένα ζεϊμπέκικο καριέρας από τον Γιώργο Θεοφάνους.

Αυτήν την περίοδο που τόσο τα κέντρα, όσο και τα θέατρα είναι κλειστά λόγω Covid-19 ασχολείσαι με κάτι άλλο επαγγελματικά;

Έχω την τύχη να είμαι στο πλευρό του Νίκου Κοκλώνη στην δική του εταιρία Τηλεοπτικών Παραγωγών BARKINGWELL  MEDIA και όχι μόνο. Το αντικείμενο της ενασχόλησης μου είναι η μουσική επιμέλεια και το δημιουργικό κομμάτι του εμπορικού τμήματος της Εταιρίας.

Πιστεύεις ότι τόσο τα Μ.Μ.Ε όσο και το διαδύκτιο είναι καλός σύμβουλος για την προβολή ενός καλλιτέχνη;

Δεν ξέρω αν είναι σύμβουλος, αλλά είναι το μόνο μέσο αυτήν τη στιγμή, για να παρουσιάσει κάποιος εύκολα την δουλειά του! Ποτέ ξανά δεν είχαμε την ευκαιρία κάποιος να δημιουργήσει από τραγούδι ή οποιοδήποτε οπτικοακουστικό υλικό, και να μπορεί να το μοιραστεί μέσα από πλατφόρμες με ολόκληρο τον πλανήτη. Φανταστείτε πόσο δύσκολο ήταν κάτι τέτοιο πριν 20 χρόνια. Ο κόσμος πια δεν βλέπει τόση τηλεόραση όπως κάποτε. Αν παρατηρήσετε τα θέματα πού παρουσιάζει η τηλεόραση είναι κατά 90% αυτά πού πρώτα γίνονται Viral μέσω διαδυκτίου!

Ποια η άποψη σου για τα ριάλιτι σόου που διαγωνίζονται νέα παιδιά προκειμένου να κάνουν το όνειρο τους πραγματικότητα;

Μου αρέσει τα νέα παιδιά που κυνηγούν τα όνειρα τους. Απλά θεωρώ αρνητικό το ότι γίνονται πάρα πολλά μουσικά και μη, ριάλιτι σε μικρό χρονικό διάστημα και είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις μέσα από τόσες πολλές προσωπικότητες. Επιπλέον, λόγω των συνθηκών που πολλοί καταξιωμένοι άνθρωποι (ο καθένας στον χώρο του) δεν δουλεύουν, κάνει τα πράγματα ακόμη πιο δύσκολα!

Θα ήθελες να συμμετέχεις στην επιτροπή κάποιων ριάλιτι σόου όπως συμμετέχουν πολλοί συνάδελφοι σου;

Εξαρτάται με το τι έχει να κάνει. Αν ήταν κάτι μουσικό με χαρά θα το έκανα!

Ολοκληρώνοντας την συνέντευξη μας ποια η ευχή σου και ποια η επιθυμία σου όσον αφορά την καλλιτεχνική σου πορεία και τα σχέδια σου;

Θα ήθελα κάποια στιγμή να κάνω μια συνεργασία με έναν μεγάλο καλλιτέχνη του εξωτερικού και να κάνω μια συναυλία μαζί του στην Αμερική! Χα χα χα! Μην φοβάστε να ζητάτε πράγματα! Ποτέ δεν ξέρεις…