Αυτή την περίοδο αν κάτι σίγουρα δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε, είναι το διαβατήριο μας! Ναι, ναι σίγουρα πονάει πολύ αυτό ίσως περισσότερτο και από την δυνατότητα να πάμε για έναν καφέ στο στέκι της γειτονιάς μας! Οι βαλίτσες στο πατάρι, το διαβατήριο στο συρτάρι, η φωτογραφική στη θήκη της και η δίψα μας για εξερεύνηση σε… αναστολή!

Επειδή όμως δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για όλα τα παραπάνω από το να περιμένουμε να επανέλθουμε στην κανονικότητα, σας βρήκαμε την τέλεια εφαρμογή που θα μπορεί να σας κάνει βόλτα σε 38 πόλεις του κόσμου από τον καναπέ του σπιτιού σας! Το μόνο που πρέπει να περιμένετε, είναι ν’ανάψει το φανάρι πράσινο…

Ο λόγος για το  driveandlisten.herokuapp.com που σου χαρίζει μια απολαυστική βόλτα στους δρόμους 38 μεγαλουπόλεων, όπως το Παρίσι, τη Νέα Υόρκη, τη Ρώμη, τη Βαρκελώνη, το Λονδίνο και πάει λέγοντας. «Κάθεσαι» αναπαυτικά σε ένα αυτοκίνητο, βλέπεις κόσμο, τριγυρνάς ανάμεσα σε υπέροχα αρχιτεκτονικά κτίρια, ενώ παράλληλα ακούς μουσική από τοπικό ραδιόφωνο της κάθε πόλης.

Η εν λόγω εφαρμογή δημιουργήθηκε από τον Erkram Seker, έναν μεταπτυχιακό φοιτητή από την Κωνσταντινούπολη, που σπουδάζει στο Μόναχο. Η ιδέα του έχει μοναδικό σκοπό να δώσει έναν άερα ταξιδιού σε όσους δεν μπορούν εξαιτίας των αυστηρών περιορισμών, αλλά και να δώσει μια ευχάριστη ψευδαίσθηση σε όσους βρίσκονται μακριά από την πατρίδα τους να νιώσουν ότι είναι «εκεί». Να πιστέψουν δηλαδή έστω και με αυτόν τον τρόπο, ότι είναι στο αυτοκίνητό τους και οδηγούν με το αγαπημένο τους ραδιόφωνο να παίζει δυνατά!

Να σημειώσουμε ότι μέσα στις προτεινόμενες πόλεις, βρίσκεται και η Θεσσαλονίκη!

Έστω και με αυτόν τον τρόπο, παίρνουμε μια δόση εξερεύνησης, μέχρι να έρθει ξανά η στιγμή που θα μπορούμε να περπατάμε χαμογελαστοί στους δρόμους αυτούς!!