Άρρηκτα συνδεδεμένα με την έναρξη του καλοκαιριού, τις ανέμελες στιγμές, και τις παιδικές αναμνήσεις, τα θερινά σινεμά κάθε χρόνο μας κάνουν να γινόμαστε πάλι παιδιά. Οι περισσότεροι από μας έχουμε βγει πρώτο ραντεβού σε θερινό σινεμά, υπό το φως των αστεριών κι αν ήμασταν τυχεροί υπό το φως του ολόγιομου φεγγαριού. Ρομαντικά απογεύματα με το ηλιοβασίλεμα στον ορίζοντα, καλοκαιρινή διάθεση, αέρινα ρούχα κι ίσως με μία γρανίτα στο χέρι, κλείνουμε θέση κάθε χρόνο στις αναπαυτικές καρέκλες στα θερινά σινεμά της πόλης μας. Ομορφαίνουν τα βραδιά μας με χρώματα του δειλινού, με αρώματα λουλουδιών. Μας ταξιδεύουν σε αυλές, κήπους, ταράτσες. Έχουν μεγαλώσει γενιές και γενιές, έχουν κηρυχθεί διατηρητέα για να προφυλαχθούν απο τα σημεία των καιρών και να διατηρήσουν την ατμόσφαιρα. Τα θερινά σινεμά είναι παράδοση, αναμνήσεις, ιστορία, στο περιβάλλον της πόλης
Έχοντας κι εμείς την ανάγκη για ταινία κάτω από τα αστέρια, συγκεντρώσαμε όλα τα θερινά σινεμά του Πειραιά, ώστε να σας βοηθήσουμε να αποφασίσετε τι θα κάνετε απόψε το βράδυ! Γιατί, το θερινό σινεμά, είναι κάτι σαν… ιεροτελεστία για το καλοκαίρι!!!

Γράφει η Αγγελική Μπαλτσιώτη

  1. Cine “Βοτσαλάκια”: Ίσως από τα πιο “ιστορικά” θερινά σινεμά της πόλης και σίγουρα το πιο ατμοσφαιρικό, το Cine Βοτσαλάκια σας περιμένει με κλασσικές αγαπημένες ταινίες να σας χαρίσει, μοναδικές καλοκαιρινές στιγμές. Βρίσκεται επάνω στην ομώνυμη παραλία, ακριβώς κάτω από το λοφάκι της Καστέλλας.  (Cine “Βοτσαλάκια” Λεωφ. Βασιλέως Παύλου 4,Βοτσαλάκια, Τηλ:2104227427)
  2. Cine “Μελίνα”: Ο δημοτικός κινηματογράφος στη Δραπετσώνα είναι ίσως ο ορισμός του θερινού σινεμά. Με θεματικά αφιερώματα και προβολές ταινιών που καθήλωσαν στους κινηματογράφους όλου του κόσμου, υπόσχεται να γεμίσει τις βραδιές σας. (CINE «ΜΕΛΙΝΑ» Σωκράτους 65, Δραπετσώνα , τηλ. 2104082530)
  3. Cine “Μάρθα Καραγιάννη”: Κλείνει μόλις 3 χρόνια λειτουργίας, αφού επανήλθε στην ενεργό δράση με προβολές ελληνικών ταινιών. Είναι στα περίχωρα του Πειραιά και βρίσκεται στο Κερατσίνι. Αξίζει μία επίσκεψη για να επιβεβαιώσετε, την εμπειρία που ζήσαμε κι εμείς. (CINE «ΜΑΡΘΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ» Βύρωνος & Χηλής, Κερατσίνι, τηλ. 2104317270)
  4. Cine “Αλέκος Χρυσοστομίδης”: Φέτος σβήνει το πρώτο του κεράκι το θερινό σινεμά στο Κερατσίνι. Πρόκειται για άνετο θέατρο αμφιθεατρικά χτισμένο, χωρητικότητας 400 θέσεων, κατάλληλο για οικογένειες και παιδιά. Διαφέρει από τους υπόλοιπους κινηματογράφους, αφού προσφέρει τη δυνατότητα να απόλαυσουμε ταινία με εισιτήριο μόλις 3€. Οι ταινίες απευθύνονται σε παιδιά μικρής ηλικίας και στον ίδιο χώρο λειτουργεί κάθε Τρίτη και Τετάρτη η Κινηματογραφική Λέσχη με συγκεκριμένο πρόγραμμα προβολών για μικρούς και μεγάλους. (CINE «ΑΛΕΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΙΔΗΣ Πάρκο Σελεπίτσαρι, Αμφιάλη, τηλ. 2104316943)
  5. Village Cinemas: Στο γνωστό κι αγαπημένο σε όλους Village Cinemas Ρέντη, λειτουργεί τα τελευταία χρόνια και θερινό σινεμά το οποίο κερδίζει διαρκώς φανατικούς θαυμαστές. Γνωστό για τις πολλές και διαφορετικές ταινίες που επιλέγει να προβάλλει όλο το χρόνο, το καλοκαίρι συνεχίζει να διατηρεί το ίδιο μοτίβο. Φιλοξενεί ταινίες Α’ τάξης και ταινίες που έχουν προβληθεί κι αγαπηθεί παγκοσμίως. ( Θηβών 228, Αγ. Ιωάννης Ρέντης, 2102704800)