Από τη στιγμή που θα ακουστεί το «Yes I Do» για το ζευγάρι αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση, μέχρι να φθάσει η ωραιότερη ημέρα της ζωής τους. Την ίδια στιγμή βέβαια αρχίζει το άγχος και το τρέξιμο των προετοιμασιών ώστε να είναι όλα τέλεια για τη μεγάλη ημέρα. Η νύφη συγκεκριμένα θα έχει ένα παραπάνω άγχος σχετικά με το μακιγιάζ και το χτένισμα, αφού η μέρα προτάσσει να είναι λαμπερή από την κορυφή ως τα νύχια. Ο Μάνος Πολυχρονίδης και η ομάδα του, στο Chic Shock, με την πολυετή εμπειρία τους αναλαμβάνουν να σταθούν στο πλευρό κάθε νύφης και να απογειώσουν το νυφικό της χτένισμα!

1. Δεν αλλάζουμε χρώμα στα μαλλιά την τελευταία στιγμή! Μπορεί να επιθυμείς μια αλλαγή στο χρώμα των μαλλιών, που θα ανανεώσει το look και τη διάθεση σου ή να θέλεις να βάψεις τις ρίζες σου, ωστόσο το ιδανικό είναι είναι να κλείσεις ραντεβού τουλάχιστον μια εβδομάδα πριν από την τελετή.

2. Δε λούζουμε τα μαλλιά μας ανήμερα του γάμου! Αν και στην καθημερινότητά μας συνηθίζουμε να λουζόμαστε το πρωί πριν τη δουλειά, στην περίπτωση του γάμου, συστήνεται λούσιμο από το προηγούμενο βράδυ και μάλιστα, την εφαρμογή επανορθωτικής θεραπείας, που θα χαρίσει στα μαλλιά λάμψη, ζωντάνια και όγκο.

3. Πρόβες,Πρόβες,Πρόβες. Σε καμία περίπτωση μην αμελήσεις να κάνεις πρόβα αν όχι πρόβες για το χτένισμά σου επειδή πειράματα δεν πρέπει να γίνονται την τελευταία στιγμή.

4. Βγάλε φωτογραφίες… πολλές φωτογραφίες! Στη φάση της δοκιμής πάρε μαζί σου μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή για να βγάλεις άμεσα πολλές φωτογραφίες. Οι εικόνες θα σου δώσουν μια καλύτερη ιδέα για το πώς το χτένισμα θα φανεί στους άλλους (σε αντίθεση με το λίγο κοίταγμα στον καθρέφτη).

5. Να έχεις υλικό μαζί σου. Στην πρόβα, οπωσδήποτε να έχεις μαζί κάθε κόσμημα κι αξεσουάρ που θα φορέσεις και θα επηρεάζει το νυφικό σου look, όπως είναι το πέπλο ή κάποιο headband.

6. Να είσαι ανοιχτή σε προτάσεις. Προσπάθησε, όσο μπορείς, να μην πάθεις εμμονή με ένα συγκεκριμμένο look προτού δεις πώς ταιριάζει στο πρόσωπο σου. Η πρόβα νυφικού χτενίσματος γίνεται ακριβώς για να έχεις τη δυνατότητα να δοκιμάσεις εναλλακτικά νυφικά χτενίσματα στο κεφάλι σου και να ανακαλύψεις κατά πόσο σου ταιριάζουν και σε κάνουν να νιώθεις άνετα ή όχι.

7. Απόφυγε τα υπερβολικά χτενίσματα. Όσο και να θέλεις να συγκεντρώσεις όλα τα βλέμματα πάνω σου, αν το χτένισμά σου είναι υπερβολικό θα έχεις το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επιθυμείς. Επίλεξε απλά και συνάμα κομψά χτενίσματα που θα αναδεικνύουν το νυφικό αλλά και το στυλ σου.

8. Προτίμησε λουλούδια. Εφόσον μπαίνει η Άνοιξη, είναι σίγουρο πως ένα λεπτό στεφανάκι από λουλούδια να στολίζει το νυφικό χτένισμά σου είναι ό,τι πρέπει. Η ρομαντική διάθεση θα εκτοξευθεί στα ύψη κι εσύ θα νιώθεις σαν πριγκίπισσα.

9. Βρες το στυλ σου. Το στυλ μαλλιών που θα διαλέξεις πρέπει πάνω απ’ όλα να σε αντιπροσωπεύει. Αν δεν έχεις ποτέ τα μαλλιά σου πιασμένα, μην το κάνεις ειδικά για το γάμο γιατί δεν θα νιώθεις όσο άνετα θα ήθελες.

10. Όγκος στα μαλλιά. Γενικά στις περισσότερες γυναίκες πηγαίνουν οι όγκοι στα μαλλιά. Διάλεξε ένα κούρεμα που θα δίνει όγκο και κίνηση στα μαλλιά σου.

11. Κοντά ή μακριά; Αποφάσισε το μήκος που θέλεις. Αν δεν έχεις προλάβει να τα μακρύνεις μην ξεχνάς ότι υπάρχουν και τρέσες και extentions για πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα.

12. Τόλμησε τον κότσο. Ο κότσος είναι ένα χτένισμα που πάντα θεωρούνταν επίσημος και γι’ αυτό τον επιλέγουν οι περισσότερες νύφες. Τραβώντας όλα τα μαλλιά ψηλά απελευθερώνετε τους ώμους και το πρόσωπο, αναδεικνύοντας τα όμορφα χαρακτηριστικά σου.

13. Μάσκα Μαλλιών. Προμηθεύσου με την κατάλληλη μάσκα μαλλιών ώστε να τη χρησιμοποιείς μία φορά την εβδομάδα, 3 μήνες πριν το γάμο. Θα χαρίσεις έτσι στα μαλλιά σου αναδόμηση και λάμψη.

14. Εμπιστεύσου τον ειδικό. Το Α και το Ω για την άψογη εμφάνιση που θέλεις να έχεις την ημέρα του γάμου σου είναι να αφεθείς στα χέρια του expert. Οι γνώσεις και η εμπειρία του θα σε συμβουλέψουν έτσι ώστε να αποφευχθούν λάθη που μπορεί να αδικήσουν το συνολικό αποτέλεσμα.

15. Ταιριάζουν τα μαλλιά με το φόρεμα; Το ύφος του χτενίσματος σου θα πρέπει δείχνει ωραία με το νυφικό σου και με τα headpieces. Κλασικά φορέματα πηγαίνουν καλύτερα με κλασικά στυλ. Τα ποιο μοντέρνα φορέματα μπορεί να κάνουν το χτένισμά σας να μοιάζει παράδοξο…Tip: Αγοράσε το νυφικό σας πριν επιλέξεις ένα νυφικό χτένισμα.

@lindsayhite

16. Διάλεξε παραπάνω από ένα χτένισμα. Αν δεν μπορείς να αποφασίσεις και να καταλήξεις σε ένα χτένισμα, διάλεξε δύο. Ένα για την τελετή κι ένα για τη δεξίωση.

17. Δεν πάνε όλα τα χτενίσματα σε όλες τις γυναίκες! Αφού δεις τα χτενίσματα που σου αρέσουν, κράτησε τις φωτογραφίες με πρόσωπα που μοιάζουν πιο πολύ με το δικό σου, ως προς το σχήμα του προσώπου, το μέγεθος και το σχήμα της μύτης.

18. Είναι άνετα; Κάνε μια βόλτα με αυτό το χτένισμα για αρκετές ώρες για να βεβαιωθείς ότι είναι άνετο. Το τελευταίο πράγμα που θα ήθελες είναι οι καρφίτσες να σε ενοχλούν, να πονάνε και να καταστρέψουν τη διασκέδαση σου.

19. Προσοχή στο ύψος! Θα πρέπει να γνωρίζεις μερικά χτενίσματα θα σε κάνουν να φαίνεσαι ψηλότερη. Ανάλογα με την περίπτωση, αυτό θα μπορούσε να λειτουργήσει θετικά ή αρνητικά. Αν είσαι ήδη ψηλότερη από το γαμπρό ή ο γαμπρός είναι στο ίδιο ύψος μην κάνεις τέτοιο χτένισμα Εάν πάλι όχι χρησιμοποιήσε το για να σου δώσει το πλεονέκτημα.

20. Να είσαι ο εαυτός σου!

Πλατεία Σερφιώτου 11, Καλλίπολη, Πειραιάς. Τ:2104286555-6 FB: Chic Shock | Κομμωτήριο Πειραιά, Instagram: chicshock_piraeus_kallipoli