Είναι νέα, ταλαντούχα, όμορφη και κυρίως έξυπνη! Τη γνωρίσαμε μέσα από τη συμμετοχή της στη Μουρμούρα, ωστόσο η Φωτεινή Αθερίδου είναι πολυτάλαντη! Εκτός από την οθόνη τα καταφέρνει περίφημα και στο να γράφει μουσική, σενάρια αλλά και να μαγεύει τον κόσμο, παίζοντας στο σανίδι!

Φυσικό και επόμενο θα μπορούσε να πει κανείς, μιας και γονείς της, είναι ο πολυτάλαντος Θοδωρής Αθερίδης και η εξίζου αξιόλογη Ελένη Γκασούκα (χορογράφος, θεατρική συγγραφέας και σκηνοθέτης).

Η πάντα χαμογελαστή, Φωτεινή, γεννημένη το Νοέμβριο του 1990 είναι πλέον 27 ετών και κάνει σταθερά βήματα στον χώρο της υποκριτικής. Φέτος μάλιστα, την συναντάμε στην παράσταση «Σεξ Λεξικόν: Η επιστήμη του έρωτα» σε σκηνοθεσία Αγγελίτας Τσούγγου και κείμενο Σπύρου Μιχαλόπουλου, στο θέατρο 104.

Εμείς τη συναντήσαμε, ένα χαλαρό μεσημέρι, ανάμεσα σε πρόβες, και της ζητήσαμε για λίγα μόνο λεπτά, να γίνει και πάλι παιδί και να μας αποκαλύψει μερικά από τα πιο προσωπικά της, κρυφά μυστικά. Πάρτε λοιπόν, θέση και ελάτε μαζί να δούμε μέσα από την κλειδαρότρυπα της παιδικής της ζωής, τα όνειρά της, τα σχέδιά της για το μέλλον, αλλά και της φοβίες της!

Πόσο χρονών είσαι;

26 μισό…

Τι ήθελες να γίνεις όταν μεγαλώσεις;

Αστροναύτης!

Ποιο είναι το αγαπημένο σου φαγητό;

Μα φυσικά, οι πατάτες τηγανιτές…!

Ποιο είναι το αγαπημένο σου τραγούδι;

Να με θυμάσαι (Νταλάρας- Σέσμης)

Ποιος είναι ο αγαπημένος σου ήρωας;

Ο Κάσπερ…

Ποιος είναι ο καλύτερος σου φίλος;

Η Δέσποινα.

Ποια είναι η αγαπημένη σου κρυψώνα;

Το σπίτι μου…

Ποιο είναι το αγαπημένο σου χρώμα και γιατί;.

Το μπλε….. μου βγάζει οικειότητα…

Αν είχες μαγικές ικανότητες ποιες θα ήθελες να είναι;

Να ακούω τις σκέψεις των ανθρώπων, χωρίς εκείνοι να με καταλαβαίνουν….

Αν είχες από μια λέξη να χαρακτηρίσεις τους γονείς σου ποια θα ήταν αυτή και γιατί;

Μαμά: Η φωνή του συναισθήματος. Μπαμπάς: Η φωνή της λογικής.

Τι είναι για σένα η αγάπη και που την διακρίνεις πιο έντονα;

Η απόλυτη αποδοχή σε αυτό που είναι ο άλλος…. Όσο μεγαλώνω, τόσο μπορώ να τη νιώσω, για όλο και περισσότερους ανθρώπους. Φίλους μου, συντρόφους….  Για την οικογένειά μου, υπήρχε πάντα…

Πες μας ένα μυστικό που σε φοβίζει και γιατί…

Αν το πω δε θα ναι μυστικό….. κι αν δεν ήταν μυστικό δε θα με φόβιζε…. λαλαλα

Τι σκέφτεσαι πριν κοιμηθείς;

Δυστυχώς τα πάντα! Τη χειρότερη ώρα βρίσκω…

Ποιο είναι το αγαπημένο σου παιχνίδι;

Η νύχτα πέφτει στο Παλέρμο!

Θέλεις πάντα να είσαι ο αρχηγός σε ένα ομαδικό παιχνίδι;

Πάντα…! Είναι ο κρυφός μου πόθος…! Υποχωρώ λόγο ηλικίας και ωριμότητας, όμως η ψυχούλα μου το ξέρει…

Όταν σου δώσουν χαρτζιλίκι τι είναι αυτό που θέλεις να αγοράσεις οπωσδήποτε;

Ποτέ κάτι χρήσιμο…. Πάντα κάτι που θα μετανιώσω μετά και θα πω, «γιατί δε τα φύλαξα η χαζή…»

Πιστεύεις ότι οι άνθρωποι στις μέρες μας είναι κακοί ή καλοί;

Όλοι καλοί είμαστε…. Δεν έχουμε πρόβλημα κακίας οι άνθρωποι… Άλλα προβλήματα έχουμε δυστυχώς… Πιο βαθιά…

Σεξ Λεξικόν: Η επιστήμη του έρωτα

Στην Αθήνα του 1978 δύο ερωτευμένοι και άπειροι έφηβοι επιχειρούν να κάνουν έρωτα για πρώτη φορά. Σε μία εποχή που αλλάζει, καλούνται να ξεπεράσουν τη συστολή τους, οικογενειακά και κοινωνικά βιώματα, στερεότυπα και παγιωμένες αντιλήψεις. Θα επιχειρήσουν τη μετάβαση στην ενηλικίωση με πάθος, ανυπομονησία, αλλά και απογοήτευση, άγνοια και ντροπή.

Οδηγός για τον Τάκη και την Κάτια σε αυτό το μεγάλο βήμα είναι ένα βοήθημα επιστημονικής φύσεως, το περιβόητο «Σεξ Λεξικόν» της εποχής. Πρόκειται για το απόλυτο εγχειρίδιο, με χρηστικές και επεξηγηματικές πληροφορίες, για οτιδήποτε αφορά στο σεξ. Την ίδια κρίσιμη ώρα το «Σεξ λεξικόν» λειτουργεί στη συνείδησή τους ως φωνή συνέτισης όταν οι δυο ήρωες «κινδυνεύουν» να εκτραπούν. Ο αυστηρός πρόλογος του πολυσέλιδου και ογκώδους τόμου προειδοποιεί: «Αγόρια προσοχή, κορίτσια ενημερωθείτε!»

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς το νεαρό ζευγάρι θα διαβάσει και θα συζητήσει διάφορα λήμματα, όπως γάμος, αγάπη, αυτοϊκανοποίηση, σεξ-διαστροφές, εκπαρθένευσις, ερωτογόνες ζώνες, ηθική, μονογαμία, οργασμός, πορνογραφία, σεξ-απήλ, συνουσία, καθώς και… πολλά άλλα…

Ποια είναι η θέση των δύο νέων στις ξεπερασμένες και άκαμπτες αντιλήψεις του λεξικού; Τα ταμπού μιας ολόκληρης κοινωνίας θα συγκρουστούν με τα πιστεύω του νεαρού ζευγαριού που έχει για μοναδικό του οδηγό το αληθινό συναίσθημα.

Απόψε το βράδυ, η Κάτια και ο Τάκης θα κληθούν να ξεπεράσουν πολλά εμπόδια πριν αφήσουν τους εαυτούς τους ελεύθερους για πειραματισμό. Μήπως βρίσκονται ένα βήμα πριν αφήσουν στην άκρη τα βοηθήματα και ακολουθήσουν το ένστικτό τους ; Θα προχωρήσουν; Ή θα σταματήσουν;