Μάθετε πρώτοι τις τάσεις των στολισμών που κυριαρχήσουν φέτος!

Τις πιο σημαντικές στιγμές της ζωής μας τις έχουμε συνδυάσει με λουλούδια και μάλιστα πολλά λουλούδια. Περιστάσεις όπως επέτειος, ορκωμοσία και γενέθλια είναι ιδανικές για να χαρίσουμε ή να δεχθούμε ένα τεράστιο μπουκέτο από φρέσκα πολύχρωμα λουλούδια. Πόσω δε μάλλον όταν μιλάμε για μία τόσο σημαντική περίσταση όπως είναι ο γάμος, όπου τα λουλούδια παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Η Τίνα Κοντάκου ιδιοκτήτρια του ανθοπωλείου EDEN γνωρίζει τα πάντα γύρω από τα λουλούδια και μας μιλάει για τις τάσεις στολισμών που θα κυριαρχήσουν φέτος!

Πώς προέκυψε το EDEN και πόσα χρόνια λειτουργίας μετράει; Το EDEN FLOWERS δημιουργήθηκε από τη μεγάλη αγάπη που έχω στο λουλούδι. Τον Μάιο του 1999 ανοίξαμε το πρώτο κατάστημα λιανικής στην Φρεαττύδα. Η εξειδίκευση στη διακόσμηση των διαφόρων events προέκυψε επίσης από αυτή την αγάπη. Λατρεύω να δίνω μορφή στα λουλούδια, να τους αλλάζω στιλ και να τα προσαρμόζω στην προσωπικότητα του εκάστοτε ζευγαριού… διαφορετικό κάθε φορά! Ο κόσμος μας αγάπησε και μας εμπιστεύθηκε και μέχρι τώρα μας στηρίζει. Εμείς εξακολουθούμε με αληθινό ενδιαφέρον να είμαστε δίπλα σε κάθε ιδιαίτερη στιγμή της ζωής τους μέσα από τα λουλούδια μας.

Πώς βοηθάτε το ζευγάρι να επιλέξει τον κατάλληλο στολισμό για την ημέρα του γάμου του; Αυτό δεν είναι εύκολο…! Πρέπει να έρθουμε σε επαφή με το ζευγάρι και να καταλάβουμε τι πραγματικά θέλει, ώστε να το αποδώσουμε στην καλύτερη εκδοχή του. Οι παράγοντες που λαμβάνουμε υπόψιν είναι η προσωπικότητα του ζευγαριού και οι ανθοδετικοί κανόνες που ισχύουν, αλλά και οι απαιτήσεις του εκάστοτε χώρου που καλούμαστε να διακοσμήσουμε. Το βέβαιο είναι ότι ο στόχος μας με το ζευγάρι είναι κοινός, το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα!

Με τι κριτήρια πρέπει το ζευγάρι να επιλέξει το στολισμό; Για εμένα το πιο σημαντικό είναι η εποχή και ο χώρος που θα γίνει η τελετή. Αυτά τα δυο στοιχεία δημιουργούν τη βάση , η τοποθεσία τα χρώματα το ύφος… Θα πρέπει να δέσουν όμορφα με την επιθυμία του ζευγαριού και να δημιουργηθεί ένα αντιπροσωπευτικό για εκείνους αποτέλεσμα.

Ποιοι είναι οι σωστοί συνδυασμοί λουλουδιών και χρωμάτων; Ο σωστός συνδυασμός έχει να κάνει με το αποτέλεσμα που θέλουμε να έχουμε. Πρώτα καταλήγουμε στο στυλ που μας εκφράζει και μετά επιλέγουμε τα λουλούδια και τα αντικείμενα που θα το υποστηρίξουν και θα συμβάλλουν στο να αποδοθεί όμορφα.

Υπάρχουν τάσεις στους στολισμούς; Φυσικά υπάρχουν τάσεις όπως και συνέχεια εμφανίζονται νέες ποικιλίες λουλουδιών. Φέτος φαίνεται να φεύγει η εποχή των παστέλ χρωμάτων και να έρχονται δυναμικά τα πιο ζωηρά χρώματα. Κίτρινα, πορτοκαλί, σμαραγδί, θα τα δείτε σε πολλούς γάμους. Τα στρογγυλά μεγάλα τραπέζια με τις πολύ υψηλές συνθέσεις που συνηθίζατε να βλέπετε στις δεξιώσεις δίνουν τη θέση τους σε μακρόστενα τραπέζια με χαμηλά βάζα με λουλούδια. Θα δείτε κρεμαστές συνθέσεις, όπου αυτό είναι εφικτό. Κεριά βάζα και υλικά στο χαλκό και στο μπρούτζο. Όμως, πέρα και πάνω από κάθε τάση, είναι αυτό που επιθυμεί το κάθε ζευγάρι για την ημέρα του γάμου του!

Ακτή Δηλαβέρι 21, Μικρολίμανο, Τ: 2104513960, F/B: EDEN flowers