Σαρωτικό πέρασμα έκανε ο Γιώργος Λάνθιμος με την ταινία «The Favourite» στην απονομή των φετινών βραβείων της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου (BAFTA 2019), η οποία πραγματοποιήθηκε για ακόμη μία χρονιά στο Royal Albert Hall του Λονδίνου.

Τα συγκεκριμένα βραβεία θεωρούνται τα σημαντικότερα μετά τα Οσκαρ στον χώρο του κινηματογράφου και σίγουρα προάγγελος των όσων θα ακολουθήσουν στο Χόλιγουντ στο τέλος του μήνα!

Η απονομή ξεκίνησε μετά τη «βασιλική» άφιξη της Κέιτ Μίντλετον, η οποία παρεμπιπτόντως ήταν εντυπωσιακή, και του πριγκίπα Γουίλιαμ.

Από την αρχή της τελετής φάνηκε η δυναμική της ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου «The Favourite», η οποία ήταν υποψήφια για 12 βραβεία BAFTA (ήταν η ταινία με τις περισσότερες υποψηφιότητες για φέτος).

Το πρώτο βραβείο της Βρετανικής Ακαδημίας για το «Τhe Favourite» του Έλληνα σκηνοθέτη ήρθε στην κατηγορία της Καλύτερης Βρετανικής Ταινίας.

Λίγα λεπτά αργότερα το «The Favourite» κέρδισε το βραβείο Καλύτερου Σχεδιασμού Παραγωγής, το βραβείο Καλύτερου Μακιγιάζ και το βραβείο στην κατηγορία Β’ Γυναικείος Ρόλος, το οποίο απονεμήθηκε στη Ρέιτσελ Βάις. Να σημειωθεί ότι υποψήφια για τον Β’ Γυναικείο Ρόλο ήταν η επίσης πρωταγωνίστρια του The Favourite Εμα Στόουν. Το βραβείο, όμως, έχει πάντα έναν νικητή.

Η επιτυχία για τη μαύρη κωμωδία εποχής, το «The Favourite», συνεχίστηκε με το βραβείο στην κατηγορία για το Καλύτερο Πρωτότυπο Σενάριο (Ντέμπορα Ντέιβις και Τόνι Μακναμάρα) και το βραβείο στην κατηγορία Κουστούμια.

Τα βραβεία δεν σταμάτησαν εκεί για τον Γιώργο Λάνθιμο, ο οποίος έκανε σαρωτικό πέρασμα στα BAFTA 2019, καθώς λίγο μετά τις 11 το βράδυ (ώρα Ελλάδας) η Ολίβια Κόλμαν, η πρωταγωνίστρια της ταινίας «The Favourite», έλαβε το βραβείο του Α’ Γυναικείου Ρόλου.

Ετσι ο Γιώργος Λάνθιμος και η ταινία του έφυγαν από τα BAFTA 2019 με 7 βραβεία.