Δεν είναι κρυφό πως οι δυναμικές γυναίκες είναι αναγκαίες στην εποχή που ζούμε, και πόσο δε μάλλον σε μια εποχή όπου όλα γύρω μας, όσον αφορά στους κοινωνικούς ρόλους και την δομή της κοινωνίας σε σχέση με τα “πρέπει” των φύλων αμφισβητούνται και αλλάζουν. Μόνο αποτέλεσμα, να υπάρχει μια συνεχής ανάγκη για πρότυπα που προτρέπουν τα νεαρά κορίτσια σε ένα τρόπο ζωής και νοοτροπίας που ενθαρρύνει τον δυναμισμό, την εργατικότητα την αδιάλειπτη προσπάθεια για κάθε είδους ισότητα σε όλα τα επίπεδα. Μια νοοτροπία που υποστηρίζει, και θέλει τα κορίτσια να μην φοβούνται, να ακούγονται οι φωνές τους και να σηκώνουν το ανάστημα τους μπροστά σε οτιδήποτε τις αδικεί, τις μειώνει, ανεξαρτήτως καταγωγής, οικονομικής κατάστασης και ηλικίας.

γράφει η Μαργαρίτα Αδόργιαστου

Εμείς συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε μερικές νεαρές ηρωίδες, πρότυπα, που λατρεύουμε να βλέπουμε, αφού… δείχνουν να μην το βάζουν ποτέ κάτω!

Yara Shahidi

Η νεαρή ηθοποιός είναι μόλις 19 χρονών και έχει εμφανιστεί ήδη σε πολλές ταινίες και ακόμα περισσότερες σειρές. Είναι ακτιβίστρια, φεμινίστρια, δηλώνει κατά του ρατσισμού και των φυλετικών διακρίσεων και τρέχει εδώ και περίπου ένα χρόνο τη δίκη της εκστρατεία με moto #WeVoteNext, ενθαρρύνοντας τους συνομήλικους της, τις επόμενες αλλά και τις προηγούμενες γενιές, να πάρουν το μέλλον τους στα χέρια τους, να ψηφίσουν στις εκλογές και να πάρουν μέρος στα κοινωνικά δρώμενα της χώρας τους.

Willow Smith

Η 18χρονη τραγουδίστρια, μέλος της γνωστής οικογένειας των Smith, δεν θα μπορούσε να παραστρατήσει από την πορεία που έχουν χαράξει ήδη οι γονείς της (Will Smith, Jada Smith) με τις υποδειγματικές δραστηριότητες τους στον χώρο των τεχνών. Η Willow από μικρή ηλικία κιόλας αντιτίθεται στον ρατσισμό, στην φυλετική διάκριση και δημιουργεί τα δικά της πρότυπα και κανόνες. Όπως έχει πει και η ίδια άλλωστε σε συνέντευξη της “Σταμάτησα να ψάχνω τον εαυτό μου σε άψυχα αντικείμενα,ανθρώπους και ιδέες. Συνειδητοποίησα πως δεν έχει να κάνει με τον “βρεις” τον εαυτό σου, αλλά να τον “δημιουργήσεις”.

Millie Bobby Brown

Παρά το νεαρό της ηλικία της, αφού είναι μόλις 15, η Millie έχει καταφέρει να αποδείξει πως ουδεμία σχέση έχει η ηλικία με την ωριμότητα που μπορεί να αναπτύξει ο καθένας μας. Η ηθοποιός και η πρωταγωνίστρια της σειράς “Stranger Things” απέδειξε σε όλους από την αρχή του ντεμπούτου της, πως κανείς δεν μπορεί να κρατήσει ένα αποφασισμένο νεαρό κορίτσι από την επιτυχία αφού ξύρισε όλα τα μαλλιά της αποκλειστικά και μόνο για τον ρόλο της! Σε συνεργασία με την converse η Millie δήλωσε ότι κάνεις δεν μπορεί να της πει ποια και τι μπορεί να γίνει και δεν θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε περισσότερο μαζί της!

Alessia Cara

Σίγουρα θα έχετε ακούσει κάποια επιτυχία της σε ένα ραδιοφωνικό σταθμό, σε κάποια σειρά ή ίσως σε κάποια ταινία αφού οι επιτυχίες των κομματιών που έχει είναι πάρα πολλές. Δικαιολογημένα φυσικά, γιατί η Alessia λέει πράγματα τα οποία κανένας καλλιτέχνης μέχρι τώρα δεν καταφέρνει τόσο εύστοχα να εκφράσει. Μιλώντας για την κατάθλιψη, τις δυσκολίες που περνάει κανείς στην εφηβεία,τα όνειρα ενός νεαροί ατόμου, τα κοινωνικά προβλήματα και τις κακές συνθήκες των ημερών για τις νέες γυναίκες και όχι μόνο η Alessia θα σε προβληματίσει θα καθησυχάσει ταυτόχρονα τις ανησυχίες που έχεις με την μουσική της και τους στίχους της με ένα τρόπο που μόνο μια 22χρονη ξέρει.

Stephanie Kurlow

Η 18χρονη μπαλαρίνα, λέγεται πως είναι η πρώτη χορεύτρια που κατάφερε να φορά συνεχώς, και περήφανα, τη χιτζάμπ της. Από μόλις 9 ετών, η Stephanie συνάντησε αρκετές δυσκολίες στην πορεία της καριέρας της, αφού δεν μπορούσε να βρει κάποια σχολή η οποία να της επιτρέπει να φορά την μαντίλα της κατά τη διάρκεια του μαθήματος. Χωρίς να το βάλει κάτω η Stephanie ξεκίνησε μια διαδικτυακή crowdfunding καμπάνια, για ιδιωτικά μαθήματα μπαλέτου που θα την βοηθούσαν να εκπληρώσει το όνειρο της, και τα κατάφερε! Λαμβάνοντας τον τίτλο της πρώτης μπαλαρίνας με χιτζάμπ, ελπίζει σε μια κοινωνία χωρίς φραγμούς και να εμπνεύσει τα νέα κορίτσια να στηρίζουν πάντα τα πιστεύω τους και να μην το βάζουν ποτέ κάτω γιατί θα τα καταφέρουν!