Οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο εξελίσσονται καθημερινά, αλλάζουν, προοδεύουν κι άλλοι μένουν στάσιμοι. Οι ανάγκες των ανθρώπων ωστόσο, μεταβάλλονται με γρήγορους ρυθμούς απαιτώντας ριζικές μεταρρυθμίσεις που να σέβονται αφενός τις ανάγκες αυτές και αφετέρου να μην προσβάλλουν τον άνθρωπο ως ύπαρξη! Ένα παράδειγμα που είναι εμφανές και στη χώρα μας είναι η ψήφιση νόμων που προστατεύουν τα δικαιώματα της ΛΟΑΤ κοινότητας για να περιοριστούν ή και να αποφευχθούν ρατσιστικές επιθέσεις.

Γράφει η Αγγελική Μπαλτσιώτη

Κάποιες χώρες έχουν κάνει σημαντική πρόοδο τόσο στο επίπεδο των νόμων που αναγνωρίζουν και υπερασπίζονται έμπρακτα τα δικαιώματα της ΛΟΑΤ κοινότητας, όσο και σε ανθρώπινο επίπεδο αφού η κοινωνία στο σύνολό της αγκαλιάζει κι αποδέχεται τα ομοφυλόφιλα, αμφιφύλοφιλα και τρανς άτομα. Σίγουρα υπάρχουν πολλά βήματα για να κάνουν οι χώρες συνολικά όσο και ο καθένας μας ξεχωριστά ώστε να θεωρηθούν δεδομένα τα δικαιώματα αυτών των ανθρώπων και να μη χρειάζονται συνεχείς αγώνες για να κατακτηθούν τα αυτονόητα.

Ποιες είναι λοιπόν οι 10 χώρες οι οποίες αποτελούν κατάλληλο προορισμό για να επισκεφθούν ή ακόμη και να ζήσουν άτομα που ανήκουν στη ΛΟΑΤ κοινότητα;

Ισπανία 

Ολλανδία

Καναδάς

 

Βέλγιο

Γερμανία

Νορβηγία

Αυστραλία

Γαλλία

Ισραήλ

 

Ισλανδία