Η Πάμελα Άντερσον είναι από τις πιο αναγνωρίσιμες γυναίκες στον κόσμο, ενώ η φιγούρα της με το κλασικό κόκκινο μαγιό της ναυαγοσώστριας έχει στοιχειώσει το μυαλό πολλών ανδρών σε όλο τον πλανήτη.

Μπορεί η Πάμελα Άντερσον να έγινε ευρέως γνωστή από την τηλεοπτική σειρά Baywatch, αλλά η πρώτη φορά που εργάστηκε σαν μοντέλο ήταν στη διαφήμιση μιας μπύρας. Η ιστορία πίσω από το πρώτο της επαγγελματικό της συμβόλαιο είναι μια ένδειξη ότι άμα η μοίρα θέλει…πολλά μπορούν να συμβούν.

Η πανέμορφη Πάμελα είχε πάει να παρακολουθήσει έναν αγώνα ποδοσφαίρου με ένα διαφημιστικό μπλουζάκι της μπύρας Labatt. Ο καμεραμάν τράβηξε ένα πλάνο της στη διάρκεια του ημιχρόνου(φήμες λένε ότι το πλάνο κράτησε σχεδόν ένα λεπτό) και τότε οι ιδιοκτήτες της μπύρας ζήτησαν να βρεθεί η κοπέλα για να πρωταγωνιστήσει στο διαφημιστικό τους.

Έτσι λοιπόν η Πάμελα υπέγραψε το πρώτο της επαγγελματικό συμβόλαιο και μετα μετακόμισε τος Λος Άντζελες όπου εκεί ξεκίνησε την πολύ πετυχημένη συνεργασία της με το ερωτικό περιοδικό, το θρυλικό Playboy.

Τον Οκτώβριο του 1989 κάνει το πρώτο της εξώφυλλο και έκτοτε έχει βρεθεί στη “βιτρίνα” του περιοδικού τις περισσότερες φορές από οποιαδήποτε άλλη γυναίκα στον κόσμο.

Συνολικά 14 φορές βρέθηκε στο εξώφυλλο και το πιο σημαντικό ήταν το τελευταίο της, που ήταν και το τελευταίο γυμνό εξώφυλλο του Playboy. Μάλιστα ήταν τέτοια η επιθυμία του περιοδικού, που δήλωσε ότι δεν σκέφτηκαν καν εναλλακτική για να υπάρξει άλλη διάσημη στης θέση της Πάμελα Άντερσον.