Ο Θοδωρής Δημητρακόπουλος, ιδιοκτήτης ου Pet Shop, PAWSE, για το λόγο αυτό, παρουσιάζει όλα όσα πρέπει να προσέξουμε προκειμένου να ζήσουμε φέτος τις πιο όμορφες στιγμές με τα κατοικίδια μας!

Το νου σου στη διατροφή του

Όπως και οι άνθρωποι, έτσι και τα κατοικίδια ζώα μπορεί να πάρουν βάρος κατά τη διάρκεια των διακοπών. Για το λόγο αυτό καλό θα ήταν να μην του αλλάξετε το διατροφικό του πρόγραμμα (συμβουλευτείτε την εταιρία Nutritionistas για να βρείτε το ιδανικό για το δικό σας κατοικίδιο).

Προσοχή στις ακατάλληλες τροφές

Οι ειδικοί στην Nutritionistas θα σας κατατοπίσουν στο απόλυτο σχετικά με το τι πρέπει να προσφέρετε και τι όχι, στον καλό σας φίλο. Σοκολάτα, ωμή ζύμη ψωμιού, καρύδια και κρεμμύδια είναι για παράδειγμα, μερικές από τις τροφές που μπορούν να προκαλέσουν μεγάλα προβλήματα, εάν το κατοικίδιο ζώο σας τα καταπιεί.

Κρύψε τα δώρα των Χριστουγέννων σε ένα ασφαλές μέρος

Μπορεί να εισβάλουν σε αυτά και να σου καταστρέψουν τόσο το περιτύλιγμα όσο και το δώρο! Καλό είναι λοιπόν να προστατέψετε τα δώρα, πριν να είναι αργά!

Κίνδυνος ηλεκτροπληξίας

Τα κατοικίδια αρέσκονται στο να μασούν καλώδια! Οποιαδήποτε στιγμή μπορεί να πάθουν ηλεκτροπληξία από τις ηλεκτρικές συσκευές. Απομακρύνετέ τα από το ζώο και εννοείται, να κλείνετε πάντα τους διακόπτες.

Παιχνίδια που θέλουν προσοχή

Φώτα και στολίδια είναι ακαταμάχητοι πειρασμοί για τα φιλαράκια μας. Αποτελούν ένα διαρκή κίνδυνο γι’ αυτά. Μπορεί να καταπιεί κάποιο και μάλιστα να του προκαλέσει εντερική απόφραξη. Τα φώτα κατά τη μάσηση μπορούν να προκαλέσουν εγκαύματα ή ηλεκτροπληξία και τα στολίδια των δέντρων αν σπάσουν, μπορεί να κόψουν το ζωάκι σας.

Κι όμως μπορεί να τους μεταφέρετε άγχος

Τα κατοικίδια μπορεί να έχουν άγχος και στρες, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τους ανθρώπους, αν τους αλλάξετε το προγράμμά τους. Οι επισκέψεις στο σπίτι ή νέα αντικείμενα, όπως τα χριστουγεννιάτικα στολίδια και ό,τι άλλο αφορά την διακόσμηση του χώρου σας, μπορούν να προκαλέσουν άγχος στο κατοικίδιό σας.

Δημιούργησέ ένα καταφύγιο

Πολλοί φίλοι ίσως μπαινοβγαίνουν στο σπίτι σας τις γιορτινές μέρες. Καλό θα ήταν λοιπόν, να παρέχετε στο κατοικίδιό σας ένα ασφαλές μέρος, μακριά από το θόρυβο, τους ανθρώπους, τους καπνούς και τη σύγχυση. Αυτό μπορεί να είναι ένα δωμάτιο στο σπίτι, όπου το κατοικίδιό σας μπορεί να είναι ήρεμο. Φυσικά, μη ξεχάσετε να έχεις κοντά του όλα τα παιχνίδια του, το κρεβατάκι του, την τροφή και το νερό του.


Αντ.Θεοχάρη 1-3 & Σαχτούρη, Πειραιάς T:2114061973, 6975021235, 6972209278

e-mail: petpawse@outlook.com

Facebook: PAWSE