ΙΝ THE KITCHEN WITH VALENTINA!
ΥΛΙΚΑ για την ζύμη
-200 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
-150 γρ καρύδια πεκάν πολύ καλά θρυμματισμένα
-200 γρ ζάχαρη καστανή
-350 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-1 αβγό
-1 κάψουλα βανίλιας
-4 κ. σούπας κονιάκ
-1 κ. γλυκού κανέλλα
-1/2 κ. γλυκού γαρύφαλλο
ΥΛΙΚΑ για την γέμιση
-4 κόκκινα μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε μεγάλους κύβους
-100 γρ βούτυρο
-100 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
-1 ξύλο κανέλλας
-2 κομμάτια αστεροειδή γλυκάνισο
-1 πρέζα αλάτι
-1 χούφτα καρύδια πεκάν χοντροσπασμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι, ρίχνουμε μέσα τα μήλα και τα αφήνουμε να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα.
-Στην συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο, την ζάχαρη, το αλάτι, την κανέλλα και τον γλυκάνισο.
-Σε μέτρια φωτιά, ανακατεύουμε όλα τα υλικά και αφήνουμε να δημιουργηθεί μια ελαφριά σάλτσα καραμέλας.
-Αποσύρουμε από την φωτιά και αφαιρούμε την κανέλλα με τον γλυκάνισο. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
-Βάζουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και ανακατεύουμε με το φτερό μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη. Την αφήνουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για περίπου 30 λεπτά.
-Απλώνουμε το ζυμάρι σε αντικολλητικό ταψί και ρίχνουμε από πάνω τα μήλα.
-Πασπαλίζουμε με τα σπασμένα καρύδια πεκάν.
-Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 170 οC για περίπου 45 λεπτά.
* Ταιριάζει πολύ με παγωτό καϊμάκι ή βανίλια!
*Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα καρύδια πεκάν με κανονικά καρύδια, αμύγδαλα ή ακόμα και φουντούκια!