Λίγο πολύ σε όλους μας έχει συμβεί να νιώθουμε ότι δεν ξέρουμε ποιο είναι το πραγματικό νόημα της ζωής μας. Ότι η καθημερινότητα μας συνεπαίρνει και ίσως, κάποιες φορές χάνουμε την ουσία της ίδιας μας της ζωής. Επ! Σήκω πάνω χαμογέλα και άλλαξε σκέψη! Η ζωή δεν είπε κανείς πως είναι φτιαγμένη μόνο από σημαντικά γεγονότα και once in a lifetime εμπειρίες.

Το πραγματικό νόημα της ζωής κρύβεται σε μικρές στιγμές της καθημερινότητάς μας, σε ασήμαντες λεπτομέρειες που θυμάσαι για χρόνια, σε αναπάντεχα σκηνικά που σε κάνουν να γελάς. Τότε και μόνον τότε, ζεις πραγματικά!

Αχ, αυτά τα πρωινά!

Ξυπνάς και σέρνεσαι. Δεν έχεις κουράγιο ούτε μέχρι το μπάνιο να πας, πόσω δε μάλλον στο γραφείο. Και κάπου εκεί, σε κοιτάζει, σου σκάει ένα χαμόγελο με μια αγκαλιά και ξαφνικά… Ορίστε η θετική ενέργεια που χρειάζεσαι για να βγάλεις τη μέρα!

Μουσική, φίλοι μου!

Μη διστάζεις να ακούς κάθε μέρα, όλη μέρα το ίδιο κομμάτι αν είναι αυτό που οι στίχοι του μιλάνε στην καρδιά σου ή ο ρυθμός του μαγνητίζει το κορμί σου! Η μουσική είναι κινητήριος δύναμη στις ζωές μας και δεν ακούω κουβέντα!

Ποδήλατο, μεγάλη μου αγάπη!

Το να μετακινείσαι με το ποδήλατο είναι φυσικά υπέροχο, αλλά αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες (έλλειψη ποδηλατόδρομων, αυξημένη κίνηση και καυσαέριο, μεγάλες αποστάσεις) δεν είναι λίγες οι φορές που ρίχνεις το μπινελίκι σου και υπόσχεσαι πως δεν πρόκειται το ξαναπιάσεις στα χέρια σου. Κόντεψαν πάλι να σε ρίξουν κάτω προχθές και τα νεύρα σου είναι «κρόσσια»! Μια Σαββατιάτικη βόλτα στο πάρκο, όμως, με ατελείωτες βόλτες που σου θυμίζουν τα ανέμελα παιδικά σου χρόνια σου αλλάζει και πάλι τη γνώμη. Τότε που ακόμα μάθαινες να ισορροπείς σε 2 ρόδες και γυρνούσες στο σπίτι με σκισμένα γόνατα. Κάνεις πετάλι και νιώθεις το χρόνο να επιβραδύνει, σηκώνεσαι από τη σέλα και σε πλημμυρίζει ένα αίσθημα ελευθερίας. Νιώθεις έτοιμος να κατακτήσεις τον κόσμο. Και πίστεψέ με, είσαι.

Φίλοι: Η μεγαλύτερη επένδυση

Η ζωή είναι ανούσια χωρίς αυτούς! Γιατί τι να τα κάνες τα party και τις συναυλίες, τις εμπειρίες ζωής, τα extreme sports ή τα ταξίδια, αν δεν έχεις με ποιον να τα μοιραστείς; Μοιράσου αληθινές σκέψεις και συναισθήματα γιατί πίστεψέ με, δεν θέλεις να σου χτυπήσει το κάρμα την πόρτα…

Βρες τώρα ένα νέο χόμπι!

Δεν αρκεί μια καθημερινότητα που περιλαμβάνει δουλειά-σπίτι-γυμναστήριοσπίτι. Χρειάζεται κάτι περισσότερο για να αποβάλεις το στρες και να κοινωνικοποιείσαι. Ξεκίνα ποδήλατο. Ή ιππασία. Και άσε τους φίλους σου να σε τρολάρουν ότι το θυμήθηκες «τώρα στα γεράματα» και άλλα τέτοια ωραία. Who cares?

Κάνε μία καλή πράξη. Μπορείς!

Καθημερινά συναντάς δεκάδες ανθρώπους στον δρόμο με τους οποίους συνήθως δεν ανταλλάζεις ούτε βλέμμα. Μα, μια μέρα, κάποιος βρίσκεται μπροστά σου, και το βλέμμα του σου μιλάει κατευθείαν στην καρδιά! Βοήθα τον να περάσει το δρόμο. Χαμογέλασέ του και βοήθα με όποιον τρόπο μπορείς, γιατί θα σου φτιάξει τη μέρα, θα δεις!

Οι καινούργιες γεύσεις

Μη μένεις στα ίδια και στα ίδια. Οκ, σου αρέσει το σουβλάκι και το παγωτό βανίλια, μα μήπως ήρθε η ώρα να δοκιμάσεις μεξικάνικο και σορμπέ λεμόνι; Που ξέρεις, μπορεί αυτός ο νέος κόσμος γεύσεων να σε ξετρελάνει!

Αναπάντεχα τηλέφωνα

Σχόλασες και μετά βίας νιώθεις ότι μπορείς να σύρεις το κουφάρι σου ως το σπίτι. Κάνεις μπάνιο, φοράς πιτζάμες και αποφασίζεις πως μόνο με γερανό παίζει να σηκωθείς από τον καναπέ του σαλονιού σου. Και τότε, να σου το μήνυμα από την κολλητή. Θέλει να βγείτε για cocktail στο αγαπημένο σας μαγαζί στο κέντρο. Μην αφήσεις τη ρουτίνα να σε καταβάλει, ας είναι καθημερινή. Ντύσου και βγες. Το αξίζει και εκείνη, το αξίζεις και εσύ! Ζήσε!

Ναι, το τέλειο δώρο, υπάρχει!

Ο αδερφός σου έχει γενέθλια και θέλεις να του πάρεις ένα δώρο που θα αγαπήσει πραγματικά. Ένα δώρο που να μη μοιάζει με κανένα άλλο. Που μόλις το ανοίξει το χαμόγελό του θα φτάσει περίτρανα «ως τα αφτιά»! Θυσίασε λίγο από τον χρόνο σου και πίστεψέ με θα το βρεις! Γιατί το τέλειο δώρο, υπάρχει εκεί έξω! Το μόνο που χρειάζεται είναι να ακυρώσεις εκείνο τον καφέ που σκεφτόσουν να πας για να ψάξεις λίγο ακόμα. Μόλις το δεις θα το νιώσεις!