Το πρότυπο Κέντρο Λογοθεραπείας – Ειδκών Θεραπειών και Μελέτης, Ελευθερία Λόγου, βρίσκεται στο κέντρο του Πειραιά και σύντομα ετοιμάζεται να μας υποδεχθεί και στο νέο, δεύτερο χώρο του! Έτσι και με αφορμή αυτό, συναντήσαμε την εμπνέυστρια και δημιουργό Ελευθερία Γενούζη, η οποία μεταξύ άλλων μας μίλησε για το όραμά της, για το τι ήταν αυτό που οδήγησε στο να ασχοληθεί με τα παιδιά και φυσικά, τι παιδιά θέλει να μεγαλώνει μαζί με την ομάδα της!

Τι ήταν αυτό που σε οδήγησε στο να ασχοληθείς με το χώρο;

Η εξέλιξη, η αποκατάσταση και το παιδικό χαμόγελο ήταν τα βασικά μου κίνητρα. Η συναναστροφή με τα παιδιά είναι πηγή έμπνευσης, είναι μια συνεχόμενη “φόρτιση”. Είναι η ενέργεια που προσφέρουν απλόχερα και η δύναμή μου για να δουλέψω μαζί τους. 

Ποια θεωρείς ότι είναι τα σημαντικότερα εφόδια που πρέπει να έχει κάποιος για να μπορεί να είναι και αποδοτικός στη δουλειά του;

Η αγάπη, η υπομονή και η ανάγκη για αλληλεπίδραση είναι τα βασικά εφόδια για να είμαστε αποδοτικοί. Βασικό είναι η συνεχής εκπαίδευση, ενημέρωση και εξέλιξη, σε νέες μεθόδους αποκατάστασης, σε νέα εργαλεία και υλικά. 

Οι γονείς αντίστοιχα, ποια είναι τα στοιχεία που πρέπει να λαμβάνουν υπόψιν τους όταν βρίσκονται σε αναζήτηση ενός κέντρου ειδικών θεραπείων και μελέτης;

Σίγουρα η εκπαίδευση που έχει ο θεραπευτής, η προσέγγισή του στο παιδί, ο χώρος επίσης, παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο. Να είναι καθαρός ευχάριστος και προσεγμένος.

Τι θα συμβουλεύατε εκείνους που είναι ίσως πιο διστακτικοί στο να εμπιστευτούν το παιδί τους στα χέρια των ειδικών ενός κέντρου;

Να εμπιστευτούν τους ειδικούς, για την φροντίδα του παιδιού τους. Υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι θεραπευτές με εξαιρετική επαγγελματική κατάρτιση που θα ασχοληθούν με το παιδί τους και θα φέρουν σε πέρας όλους τους στόχους. 

Ποιες είναι οι υπηρεσίες που παρέχετε στην Ελευθερία Λόγου;

Στο χώρο μας έχουμε όλες τις ειδικότητες. Λογοθεραπεία, εργοθεραπεία, ψυχολογική υποστήριξη, ειδική διαπαιδαγώγιση, ομάδες κοινωνικών δεξιοτήτων και εξωτερικά προγράμματα. 

Σε παιδάκια ποιων ηλικών απευθύνεστε;

Φιλοξενούμε παιδιά από 15 μηνών έως και 17 ετών. Η πρώιμη παρέμβαση είναι μεγάλο κομμάτι της δουλειάς μας. Έτσι υποδεχόμαστε με χαρά τους πολύ μικρούς μας φίλους. 

Ποιες οι ώρες που λειτουργεί το κέντρο;

Λειτουργούμε από τις 9 το πρωί ώς τις 9 το βράδυ και πάντα με ραντεβού.

Ετοιμάζεστε να δημιουργήσετε και το “αδερφάκι” του Ελευθερία Λόγου. Πείτε μας δυο λόγια για αυτό…

Είμαστε πολύ χαρούμενοι για το “αδερφάκι” μας. Θα είναι ένας νέος πολύ ζεστός χώρος, που θα δημιουργήσουμε με πολύ αγάπη και λαχτάρα.

Κλείνοντας, τι… παιδιά θέλετε να μεγαλώνετε στο κέντρο σας;

Θέλω να μεγαλώνουμε χαρούμενα παιδιά!


Θουκυδίδου 81 & Θεοτόκη, Πειραιάς, Τ: 210-4537820

Facebook: Ελευθερία ΛΟΓΟΥ Κέντρο ειδικών θεραπειών – Μελέτης στον Πειραιά 

Instagram: eleutheria_logou_