Περιπλανώμενη στις γειτονιές της πόλης, τις προάλλες ανακάλυψα τυχαία στην Παλιά Κοκκινιά, ένα μικρό σύγχρονο εργαστήριο που ανάβλυζε αρώματα Ανατολής και φυσικά, δεν αντιστάθηκα… Στο εσωτερικό, συνάντησα δύο αδέρφια, την Καρινέ και τον Καρέν να ετοιμάζουν με εξαιρετική μαεστρία πολίτικες και αρμένικες συνταγές, έχοντας πάντα ως οδηγό τις συμβουλές της μητέρας τους.

Η ιδέα για αυτό το εγχείρημα προέκυψε μιας και οι Αρμένισσες έχουν παράδοση στη μαγειρική. Τα τραπέζια στο σπίτι τους, θυμούνται πως ήταν πάντοτε ξεχωριστά. Στο δικό τους εξαιρετικό εργαστήριο «Μαρι Μαμ Μία», αλλά και στο κατάστημα «Δια χειρός Μαριάμ» θα βρείτε γιαλαντζί, λαχανοντολμάδες με κιμά, κεμπάπ, λαχματζούν, γεμιστές πιπεριές και ντομάτες, μαντί, καθώς και διάφορες σαλάτες όπως χούμους, φάβα, ταραμοσαλάτα, μελιτζανοσαλάτα, ρώσικη, ταμπουλέ και άλλες μυρωδάτες ανατολίτικες γεύσεις.

Όλα φτιαγμένα στο χέρι, με όλη την αγάπη και τη μαγεία της αρμένικης κουζίνας. Δεν υπάρχει τίποτε που να μην είναι φρέσκο και φυσικά όλα τα υλικά που χρησιμοποιούν είναι πρώτης ποιότητας και το αποτέλεσμα εγγυημένο. Το εργαστήριο τους πραγματικά μοιάζει με χημείο, λόγω της υποδειγματικής καθαριότητάς και της φροντίδας του.

Στο εργαστήριό τους επιλέγουν να συνεργάζονται και να πουλούν τα φρέσκα προϊόντα τους σε χονδρική, κυρίως. Για εσάς όμως, που θέλετε να δοκιμάσετε και να προμηθευτείτε κάποια από αυτές τις λιχουδιές, μπορείτε να απευθυνθείτε στο κατάστημά τους «Δια χειρός Μαριάμ» στον Πειραιά.

«Μαρί Μαμ Μία», Βουρβούλη 1-5, Παλαιά Κοκκινιά, Τ: 2104202255

«Δια χειρός Μαριάμ», Τσαμαδού 17, Πειραιάς Τ: 2168009075, FB: Διά χειρός Μαριάμ

www.marimammia.gr