Είναι Δευτέρα κι όσοι είμαστε ακόμα στο γραφείο η διάθεσή μας δεν είναι ιδιαίτερα ανεβασμένη. Βέβαια υπάρχουν και οι τυχεροί που είναι ήδη διακοπές…αλλά και για εμάς πλησιάζει η ώρα. Όταν σκέφτεσαι διακοπές και μάλιστα καλοκαιρινές, σκέφτεσαι ειδυλλιακά ηλιοβασιλέματα, βοτσαλωτές παραλίες, σοκάκια, ένα πανέμορφο κινηματογραφικό σκηνικό εν γένει. Κι όμως υπάρχουν κάποια μέρη στον πλανήτη που ναι μεν είναι πανέμορφα αλλά συνάμα είναι πολύ επικίνδυνα για σένα ως τουρίστα/τουρίστρια για διάφορους λόγους.

Γράφει η Αγγελική Μπαλτσιώτη

Πρώτη στη λίστα μας έρχεται η Μαλαισία και η περιοχή BorneoΑυτός ο προορισμός στο Αρχιπέλαγος της Μαλαισίας στη Νοτιοανατολική Ασία προσφέρει αξέχαστες στιγμές και διακοπές που θα θυμάσαι για πάντα. Με πλούσιο τροπικό δάσος, παρθένες παραλίες και εκπληκτική άγρια φύση, (θα δεις στο δρόμο σου λεοπαρδάλεις και ουρακοτάγκους!), μάλλον θα είσαι με μία φωτογραφική στο χέρι. Ναι, το μέρος είναι πανέμορφο, αλλά το πολιτικό κλίμα το καθιστά επικίνδυνο. Η εκλογική περίοδος στις αρχές Μαΐου οδήγησε σε πολλές απαγωγές τουριστών -τα σημεία στο νησί τα οποία είναι γνωστά για καταδύσεις είναι από τα πιο επικίνδυνα για να απομακρυνθείς και να βρεθείς θύμα απαγωγέων!

Πηγαίνουμε προς την Αφρική και βρισκόμαστε στη Μαγαδασκάρη στην οποία είναι αξιοσημείωτο πως το ποσοστό της εγκληματικότητας είναι αρκετά χαμηλό σε σύγκριση πάντα με τις υπόλοιπες αφρικανικές χώρες.  Τούτου λεχθέντος, η πολιτική αναταραχή στην περιοχή έχει οδηγήσει σε υψηλότερα ποσοστά ανεργίας, γεγονός που ανέβασε την εγκληματικότητα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα σε πολυσύχναστες περιοχές, όπως τα αεροδρόμια και τις υπαίθριες αγορές.

Το γειτονικό μας Κάιρο, αν και πανέμορφο με πολύ σημαντική ιστορική κληρονομιά, είναι ταυτόχρονα η πιο επικίνδυνη πόλη στον κόσμο για τις γυναίκες. Η πολιτική αναταραχή που κυριαρχούσε το προηγούμενο διάστημα χαλαρώνει, ωστόσο η σεξουαλική βία και οι πολιτιστικές διαφορές, εξακολουθούν να υπάρχουν και να αυξάνονται. Τα περιστατικά βιασμών και οι έμφυλες διακρίσεις, καθιστούν το Κάιρο εξαιρετικά προβληματική περιοχή τόσο για τους ντόπιους όσο και για τους επισκέπτες.