Κι όμως! Η άσκηση τον χειμώνα μπορεί να είναι ένας από τους ωραιότερους τρόπους να περάσεις εποικοδομητικά τον ελεύθερο χρόνο σου. Όπως όλα τα ωραία όμως, χρειάζεται τρόπο. Από το σωστό ντύσιμο μέχρι την κατάλληλη παρέα, όλα παίζουν ρόλο στο να απολαύσεις τον χρόνο που αφιερώνεις στο σώμα σου, ιδίως αν δεν συμπαθείς τη λύση του γυμναστηρίου. Δες παρακάτω μερικούς έξυπνους τρόπους για να τηρήσεις το fitness πρόγραμμά σου τις πιο κρύες ημέρες του χρόνου.

Jenny Hill on Unsplash

Κοινωνικοποιήσου

Κάνε τη γυμναστική σου παρεΐστικη υπόθεση. Ξεκίνα να αθλείσαι μαζί με ένα φίλο ή εγγράψου σε κάποιο ομαδικό τμήμα στο στούντιο ή το γυμναστήριο. Μην χάσεις την ευκαιρία να πάρεις μέρος σε αγώνες δρόμου ή events σχετικά με το αγαπημένο σου σπορ προκειμένου να γνωρίσεις νέο κόσμο με ενδιαφέρονται παρόμοια με τα δικά σου και να επιμείνεις στο fitness στόχο σου.

Μείνε ζεστός

Δεν υπάρχει κακός καιρός, μονάχα ακατάλληλος εξοπλισμός! Επένδυσε σε ένα ισοθερμικό φανελάκι, γάντια, κορδέλα για τα μαλλιά ή σκούφους που σου παρέχουν έξτρα ζεστασιά όταν τη χρειάζεσαι. Εξοπλίσου, ακόμα, με ένα ελαφρύ πουπουλένιο γιλέκο ή μπουφάν και φρόντισε, όταν ιδρωμένος θα πάρεις το δρόμο του γυρισμού, να προστατευτείς ακόμα περισσότερο από το κρύο. 

Βάλε ποικιλία

Όλοι έχουμε ένα αγαπημένο σπορ όμως η ποικιλία είναι αυτή που θα κρατήσει το ενδιαφέρον σου. Το να κάνεις το ίδιο είδος άσκησης συνέχεια μπορεί εύκολα να γίνει βαρετό, μια αγγαρεία. Αν αγαπάς τη γιόγκα, κάνε μία φορά την εβδομάδα τρέξιμο ή βάρη κι αν λατρεύεις το crossfit δοκίμασε να εμπλουτίσεις το πρόγραμμά σου με pilates ή ένα μάθημα barre a terre.

Κάν’το στο σπίτι

Τη σήμερον ημέρα όλο και περισσότερα διεθνή αναγνωρισμένα γυμναστήρια και στούντιο δημιουργούν πλατφόρμες άσκησης από το σπίτι ενώ τα fitness apps γνωρίζουν επίσης άνθηση. Με τις έγκυρες συμβουλές των ειδικών μπορείς εύκολα και με ασφάλεια να ασκηθείς από την άνεση του σπιτιού σου είτε αγαπάς τη γιόγκα, είτε το tae bo, είτε τη zumba!

Ξεκουράσου

Όσον αφορά το χτίσιμο της φυσικής σου κατάστασης, η ξεκούραση είναι εξίσου σημαντική με την άσκηση. Γι’αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό να δίνεις βάση στον ποιοτικό ύπνο αλλά και να επιτρέπεις στο σώμα σου μερικές ημέρες ξεκούρασης κάθε εβδομάδα. Μετά την άσκηση, χαλάρωσε το νευρικό σου σύστημα με ένα ζεστό μπάνιο ή πιες ένα ζεστό ρόφημα και απόλαυσε την ηρεμία που σου προσφέρει.