Αν το κρασί, προϊόν της μαγικής ζύμωσης του χυμού του σταφυλιού, είναι το δώρο του Διόνυσου στην ανθρωπότητα, το τσίπουρο (ή η ρακή) είναι αποτέλεσμα του πολιτισμού της φτώχειας και της εφευρετικότητας των απλών ανθρώπων, που για να αξιοποιήσουν τα υπολείμματα της παραγωγής του κρασιού (στέμφυλα) δημιούργησαν την απόσταξη και απο εκεί την ανακάλυψη του πιο αγαπημένου ποτού του Έλληνα.

Ένα αμιγώς, καθαρόαιμο τσιπουράδικο, άνοιξε πρόσφατα στην Ακτή Θεμιστοκλέους 228 κι εκτός του ότι έχει αποκτήσει φανατικό κοινό, είναι ικανό να μας κάνει ένα σύντομο ταξιδάκι σε κάποιο νησί. Πως γίνεται αυτό; Αρχικά έχει θέα όλο το Σαρωνικό και η διακόσμηση του κυμαίνεται σε γαλάζιες και μπλε λεπτομέρειες, σήμα κατατεθέν των Κυκλάδων.

Τσιπουράκι αυστηρώς ελληνικό με μεζέδες όπως η ρεγγοσαλάτα ή μήπως η παέγια θαλασσινών; Όσο για τον παστουρμά ψαριού, είναι μούρλια! Στα τοπ πιάτα κρατήστε το σπετσοφάι γαρίδας -κρατάει ακόμα το κρύο για να φάτε σπετσοφάι- και φυσικά το χταποδάκι ψητό συνοδείας καπνιστής φάβας. Το τραπέζι γεμάτο και μπροστά να ανοίγεται η θάλασσα. Μπορείς να σκεφτείς κάτι καλύτερο;

Εμείς μπορούμε! Διαβάστε εδώ! Θέλοντας να αποδώσουν με ακρίβεια τη φιλοσοφία του τσιπουράδικου, είναι οι μοναδικοί που όταν παραγγείλετε τσιπουράκι 50ml το συνοδεύουν με διάφορα μεζεδάκια, διαφορετικά κάθε φορά! Εδώ πραγματικά κάνουν θαύματα…αφού δεν πρόκειται να πάτε δεύτερη φορά και να μην δοκιμάσετε κάτι καινούργιο!

Ακτή Θεμιστοκλέους 228Β, Τ: 21 1182 5431, F/B: Το Τσιπουράκι Πειραϊκή, Instagram: to_tsipouraki_peiraiki