Αν ανήκεις στην κατηγορία που ήδη τα έχεις δοκιμάσει αλλά πάντα είσαι σε ετοιμότητα να βρεις τα επόμενα καλύτερα, σου έχουμε την σωστή διεύθυνση για να μην ξαναψαχτείς ποτέ!
Αν πάλι, ανήκεις στην κατηγορία αυτών που το τελευταίο διάστημα τα ακούς πολύ συχνά, τα βλέπεις στα insta story και είναι θέμα γαστρονομικής συζήτησης με την παρέα σου αλλά εσύ δεν έχεις ιδέα περί τίνος πρόκειται, ήρθε η ώρα να στα συστήσουμε και να σου δώσουμε και τη διεύθυνση για τα καλύτερα bao buns της πόλης!


Κυρίες και κύριοι απανταχού foodies, από εδώ τα… Bao buns!

Bao buns ή αλλιώς baozi, είναι τα κινέζικα λευκά και αφράτα ψωμάκια γεμιστά με διάφορα υλικά που το τελευταίο διάστημα έχουν ξετρελάνει το κοινό της urban γευσιγνωσίας.
Είναι σχεδόν ολοστρόγγυλα, μαγειρεύονται στον ατμό και η γέμισή τους ποικίλει. Στην Κίνα τα bao buns είναι διάσημο street food, μιας και τρώγονται εύκολα στο… χέρι, ενώ αποτελούν και αναπόσπαστο κομμάτι του τυπικού κινέζικου πρωινού.


Στη δύση, τα έχουμε λίγο εξευρωπαΐσει και τα συναντάμε σε πλατύ σχήμα –θυμίζουν πολύ τα τάκος- γεμισμένα με διαφόρων λογής υλικά με πιο famous υλικό το χοιρινό. Αυτές λοιπόν οι αέρινες μπουκιές κερδίζουν κάθε ουρανίσκο και τον κάνουν να μην τα ξεχάσει αλλά να τα ψάχνει… απεγνωσμένα!


Στο ψάξιμο μας αυτό κάναμε μια στάση στο Κερατσίνι και συγκεκριμένα στο Τρίγωνο της Γεύσης. Bao buns δοκιμάσαμε εκεί σε 3 διαφορετικές version. H πρώτη με μαδημένο χοιρινό, λάχανο, καρότο, bbq sauce, φρέσκο κρεμμύδι, η δεύτερη πιο οικεία με παναρισμένο κοτόπουλο, sauce πίκλας, λάχανο, καρότο και sweet chilly. Τρίτη και αρκετά ενδιαφέρουσα version είναι με κιμά ,spring roll,ντοματίνι και sauce mayo με κάρυ.

Σερβίρονται είτε με πατάτες country είτε με ένα εξαιρετικά αρωματικό ρύζι με τζίντζερ, σκόρδο, μαϊντανό, φρέσκο κρεμμύδι και σησαμέλαιο. Σας προτείνουμε να διαλέξετε το ρύζι αντί της πατάτας. Η ντελικάτη γεύση του δένει τόσο αρμονικά με το bao buns που το απογειώνει. Θυμηθείτε μας και δεν θα χάσετε…


Τρίγωνο της Γεύσης
Παύλου Φύσσα 98
Τηλ: 210-4318912
Fb: Τρίγωνο Της Γεύσης
Insta: Τρίγωνο της Γεύσης