Είναι ο νους πίσω από το πολύ επιτυχημένο project του Nextgen στη Νίκαια. Με σπουδές που θα ζήλευαν πολλοί ο Βασίλης Κεντικελένης δεν σταματά να εκπαιδεύεται συνεχώς και να βελτιώνεται έχοντας ως βασικό του στόχο να αλλάξει τις ζωές των ανθρώπων προς το καλύτερο. Στο Nextgen θα τον βρεις παντού, κυρίως όμως στα προγράμματα αθλητικής βελτίωσης, αποκατάστασης τραυματισμών και χρόνιων παθήσεων. Πάμε παρέα να τον γνωρίσουμε καλύτερα…

Βασίλης Κεντικελένης

Τι ήταν αυτό που σας έκανε να ασχοληθείτε με τον αθλητισμό;

Αν και δεν προέρχομαι από αθλητική οικογένεια, από πολύ μικρός θυμάμαι τον εαυτό μου να παρακολουθεί αθλήματα στην τηλεόραση, αντι για παιδικά. Ξεκίνησα να παίζω ποδόσφαιρο από 7 ετών στην ακαδημία του Ολυμπιακού και από τότε δεν σταμάτησα μέχρι και πριν 3 χρόνια. Υπήρξα αθλητής σε υψηλό επίπεδο και ο αθλητισμός διαμόρφωσε σε μεγάλο ποσοστό τον χαρακτήρα μου!

Πάνω σε ποιο κομμάτι συγκεκριμένα εξειδικεύεστε;

Η πρόκληση που αντιμετώπισα από τα πρώτα χρόνια της καριέρας μου μετά την αποφοίτησή μου από τα ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής και έβαλα ως στόχο να αντιμετωπίσω, είναι ο μυοσκελετικός πόνος. Όχι μόνο σε επίπεδο αποκατάστασης από οξύ τραυματισμό, αλλά και χρόνιου πόνου. Εκεί υπάρχει ένα μεγάλο κενό, στο σύστημα υγείας και αντιμετώπισης αυτών των ανθρώπων, που στο μεγαλύτερο ποσοστό των περιπτώσεων αντιμετωπίζουν συμπτώματα και όχι την πραγματική αιτία-αιτίες του προβλήματος, κάτι που οδηγεί σε ένα φαύλο κύκλο τον ασθενή-ασκούμενο. Ο μυοσκελετικός πόνος είναι κάτι που επηρεάζει όχι μόνο την σωματική υγεία του ασκούμενου αλλά και την ψυχολογική καθώς και την κοινωνική ζωή του.

Έτσι αναλάμβανα και αναλαμβάνω ανθρώπους που:

-Έχουν χρόνιο πόνο ή οξύ τραυματισμό

-Λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή η οποία μπορεί να απαλύνει τα συμπτώματα τους, όμως επηρεάζει συστημικά το σώμα και ειδικά την λειτουργία δαφόρων οργάνων τις περισσότερες φορές.

-Αθλητές που η καριέρα τους έχει στιγματιστεί από τους χρόνιους τραυματισμούς λόγω κακής προπόνησης – φόρτισης και επιφανειακής αντιμετώπισης.

-Τον αθλητή της καθημερινότητας, που προσπαθεί να σηκώσει τα παιδιά του από την κούνια και δεν μπορεί, να μετακινήσει τις σακούλες του super market χωρίς πόνο, να απολαύσει το αγαπημένο του άθλημα χωρίς να τραυματιστεί και να αποκτήσει σύνδρομα υπέρχρησης, να είναι με λίγα λόγια λειτουργικός στην καθημερινότητα του και να προσθέσει ποιότητα στα χρόνια του. Πέραν του βασικού μου πτυχίου στα ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής έχω παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων και εξειδικεύσεων στο εξωτερικό με πιο σημαντικά την εκπαίδευση μου πάνω στο σύστημα McGill που είναι μια πιστοποίηση – σύστημα που αφορά στον πόνο στην μέση.

Η απόφαση για τη δημιουργία του Nextgen πως προέκυψε;

Βλέποντας τις ανάγκες του σύγχρονου ανθρώπου αλλά και τις μάστιγες της εποχής που ολοένα και μεγαλώνουν, που δεν είναι άλλες από την παχυσαρκία, την υποκινητικότητα και βέβαια τον πόνο, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε ένα κέντρο με πυλώνα τον άνθρωπο, με ολιστική αλλά ταυτόχρονα και εξατομικευμένη προσέγγιση μέσω επιστημονικά τεκμηριωμένων προγραμμάτων άσκησης, αποκατάστασης και διατροφής. Για εμάς η άσκηση και η διατροφή είναι επένδυση για τον εαυτό του ανθρώπου και είμαστε εδώ για να λαμβάνει τα μέγιστα από αυτή.

Τι υπηρεσίες παρέχει;

Προσφέρουμε υπηρεσίες αποκατάστασης τραυμαρισμών, personal training, small group training, pilates reformer και aqua training. Πιο συγκεκριμένα η μέθοδος που ακολουθώ και εξειδικεύομαι εγώ ακολουθεί την εξής διαδικασία:

-2ωρη αξιολόγηση κατόπιν της οποίας θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες στον ασθενή. Η αξιολόγηση περιλαμβάνει πληθώρα test, ανάλογα με το είδος και την χρονική διάρκεια του προβλήματος που αφορούν κινήσεις, στάσεις και φορτία που διεγείρουν τον πόνο. Στη συγκεκριμένη αξιολόγηση ο ασθενής θα καταλάβει την πραγματική αιτία και τους μηχανισμούς που προκαλούν τον πόνο του, καθώς και θα αξιολογήσουμε και άλλες συνήθειες που δεν βοηθούν στην αντιμετώπιση του πόνου όπως ο ύπνος, η διατροφή και τα επίπεδα του stress.

-Στην δεύτερη συνάντηση θα παρουσιαστούν αναλυτικά τα αποτελέσματα της αξιολόγησης στον ασθενή και θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες και ασκήσεις για το σπίτι, που αφορούν ρουτίνες καθημερινότητας και διδασκαλία βασικών κινήσεων μέσα και έξω από το γυμναστήριο, που θα προστατέψουν το σώμα και θα αρχίσουν να μειώνουν άμεσα τον πόνο. Στη συνέχεια μπορεί να συνεχιστεί – συνδυαστεί το πρόγραμμα αποκατάστασης με εμένα, κάτι το οποίο στο 95% συμβαίνει. 

-Αφότου περάσει και αυτό το στάδιο και έχει εξαλειφθεί ο πόνος μπορεί να χτιστεί πρόγραμμα μέσα στο Nextgen, υπό την παρακολούθηση μου, και με εκτέλεση από την προπονητική του ομάδα, η οποία είναι εκπαιδευμένη από εμένα, αλλά και εξειδικευμένη πάνω σε μυοσκελετικά προβλήματα.

-Follow up 3μήνου, 6μήνου και ετήσιο διεξάγονται πάντα με κάθε ασθενή.

Κομβικό κομμάτι στην διαδικασία είναι η επικοινωνία με τον ασθενή – ασκούμενο. Η συνεχής παρακίνηση, η πίστη στο αποτέλεσμα, η κατανόηση του ανθρώπου και με μια λέξη η ενσυναίσθηση. Το θεωρώ ίσως το πιο σημαντικό κομμάτι στην διαδικασία, κάτι που λείπει από την σύγχρονη αντιμετώπιση των ανθρώπων με πόνο και ίσως το σημαντικότερο skill μου. Μπορώ να καταλάβω τον ασκούμενο – ασθενή μου στο 100% και να του μιλήσω με τον τρόπο που πρέπει, αλλά και να του προσφέρω αυτό που θέλει στο απόλυτο.

Βασίλης Κεντικελένης Mini Bio

Owner/Head Trainer NextGen Training & Wellness Club Exclusive.

B.Sc Physical Education and Sports: Dept of Physical Education & Sport

Sciences, Democritus University of Thrace

Certified Health Coach by Ace

Certified Youth Fitness Specialist by Ace

Uefa B Licensed Coach

Rehab and Pain Free Specialist

Find him on Facebook & Instagram


Nextgen: Κωστή Παλαμά 166-168, Νίκαια. Τ: 2130446653 

Facebook: NextGen Training & Wellness Club Exclusive

Instagram: nextgen_exclusive

www.nextgentrainingclub.gr