Σαν σήμερα, στις 16 Μαρτίου του 2015, ο Βαγγέλης Γιακουμάκης, βρέθηκε νεκρός στα Ιωάννινα γράφοντας τον επίλογο μιας τραγικής ιστορίας που συγκλόνισε όλη την Ελλάδα και δεν πρέπει να ξεχαστεί ποτέ.

Ο 20χρονος φοιτητής, Βαγγέλης Γιακουμάκης από το Ρέθυμνο είχε εξαφανιστεί μυστηριωδώς στις 6 Φεβρουαρίου και η υπόθεσή του είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο και εξακολουθεί να το κάνει μέχρι και σήμερα.

Η σορός του άτυχου Γιακουμάκη έφερε τραύματα από μαχαίρι, ενώ κατά τη διάρκεια των ερευνών αποκαλύφθηκαν τα περιστατικά βίας και εκφοβισμού εναντίον του, τα οποία θεωρείται ότι ήταν τα αίτια που τον ώθησαν να εξαφανιστεί.

Το πτώμα του βρέθηκε 800 μέτρα μακριά από τη Γαλακτοκομική Σχολή, ενώ σε ολόκληρη την Ελλάδα πραγματοποιήθηκαν πορείες και συγκεντρώσεις στη μνήμη του, αλλά και με στόχο την εξάλειψη του μπούλινγκ στην χώρα μας.

Στις 28 Ιουνίου του 2019 το δικαστήριο καταδίκασε τους 8 από τους συνολικά 9 κατηγορουμένους, ενώ ο ένας αθωώθηκε. Οι 3 από τους 8 καταδικασθέντες, οι οποίοι ήταν ανήλικοι τότε, καταδικάστηκαν σε 150 ώρες κοινωνικής εργασία.

Όσον αφορά στους ενηλίκους, η Έδρα πήρε την απόφαση να καταδικαστούν σε 36 μήνες φυλάκιση, εξαγοράσιμη όμως με 5 ευρώ την ημέρα. Οι κατηγορούμενοι άσκησαν έφεση ως είχαν δικαίωμα.

Ο δικηγόρος της οικογένειας Γιακουμάκη μετά την ανακοίνωση των ποινών δήλωσε ότι η οικογένεια του αδικοχαμένου Κρητικού είναι ευχαριστημένη από το αποτέλεσμα. «Ο Βαγγέλης εκεί που είναι θα νιώθει καλύτερα».

Ένα τραγούδι για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη από τους Ελευθερίου, Νταλάρα, Πασχαλίδη

Ένα συγκλονιστικό τραγούδι ερμηνεύουν οι Μίλτος Πασχαλίδης και Γιώργος Νταλάρας, τιμώντας τη μνήμη του νεαρού Βαγγέλη Γιακουμάκη, που είχε χάσει τη ζωή του το 2015.

Συγκεκριμένα, ο σπουδαστής της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, είχε αποτελέσει τρία χρόνια μετά τον θάνατο του, πηγή έμπνευσης για τον αείμνηστο Μάνο Ελευθερίου, που είχε γράψει ένα ποίημα για εκείνον.