Φέτος το καλοκαίρι, αποκτήστε το σώμα που πάντα ονειρευόσασταν!

 ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ (ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ – ΛΙΠΟΛΥΣΗ)

Η μεσοθεραπεία εφαρμόζεται από το 1958 στη Γαλλία με την έγχυση στο μεσόδερμα, δηλαδή μεταξύ μυός και επιδερμίδας μέσα στο κατώτερο χόριο και υποδόριο του κατάλληλου για κάθε πρόβλημα σκευάσματος (βιταμινούχου, λιπολυτικού ή αναπλαστικού).

Θεωρείται ως η καλύτερη μέθοδος της αισθητικής ιατρικής για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας, αλλά και άλλων αισθητικών προβλημάτων (δερματική χαλάρωση, ρυτίδες, τριχόπτωση, γήρανση του δέρματος, αλωπεκίες κλπ.).

Εφαρμόζεται με την τεχνική των μικροενέσεων “micro-injections” ή “multi-pricking” στις πάσχουσες περιοχές χρησιμοποιώντας μικροβελόνες μεγέθους 4mm (τόσο μικρές σαν τις τρίχες από τις βλεφαρίδες) με το Mesogan (ειδική συσκευή έγχυσης) χωρίς καθόλου πόνο.

Τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται είναι κυρίως φυτικά σκευάσματα (εκχυλίσματα βοτάνων όπως melilotus/hamamelis, cynara scolymus, hedera helix, fucus vesiculosus, arnica montana, silicae κλπ) που αυξάνουν τη λιπόλυση και διευκολύνουν την απελευθέρωση των λιποκυττάρων με αποτέλεσμα σύσφιξη και ανάπλαση του προβληματικού δέρματος σε συνδυασμό με φαρμακευτικές ουσίες (καφεΐνη, προκαίνη, πεντοξυφιλίνη, υαλουρονιδάση κλπ) που έχουν λιπολυτικές, αγγειοσυσταλτικές, συσφικτικές και αποιδηματικές ιδιότητες βελτιώνοντας τη μικροκυκλοφορία και την αποδόμηση των λιποκυττάρων.

Απαιτούνται περίπου δέκα θεραπείες κάθε δέκα με 15 ημέρες και θεραπείες συντήρησης του αποτελέσματος κάθε χρόνο.

LIPOLASER (Κυτταρίτιδα-Λιπόλυση)

Το χαμηλής συχνότητας λέιζερ ρευστοποιεί τον λιπώδη ιστό και κάνει πορώδη (διάτρητη) τη μεμβράνη των λιποκυττάρων, με αποτέλεσμα το περιεχόμενό τους να «χύνεται» στον χώρο μεταξύ των κυττάρων. Από εκεί, καταλήγει στην κυκλοφορία του αίματος και αποβάλλεται. Είναι μια απλή και ανώδυνη διαδικασία που δεν απαιτεί ιδιαίτερη προετοιμασία. Συνιστώνται 2-3 συνεδρίες την εβδομάδα (μέρα παρά μέρα), για 2 με 4 εβδομάδες. Κάθε συνεδρία διαρκεί 40΄ και εφαρμόζεται στην περιφέρεια, τη μέση και τους γοφούς. Η χρήση του Laser οδηγεί σε μείωση κατά μέσο όρο 8 πόντων από την περιφέρεια. Οι αλλαγές είναι αισθητές 3 εβδομάδες μετά την έναρξη της θεραπείας. Θεωρείται ασφαλής μέθοδος, αλλά δεν συστήνεται στη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Η αποτελεσματικότητα μιας θεραπείας εξαρτάται και από την περιοχή του σώματος όπου εφαρμόζεται. Στα «εύκολα» σημεία ανήκει η κοιλιά. Ακολουθούν οι γλουτοί, το εσωτερικό των μηρών, τα γόνατα και τα μπράτσα.

LPG – Endermologie (κυτταρίτιδα, σύσφιξη και λιποδιάλυση)

Πρόκειται για την νέα γενιά endermologie, που απαιτεί λιγότερες θεραπείες και έχει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα. Στόχος είναι η βαθιά κυτταρίτιδα, η σύσφιξη, η τόνωση και η λιποδιάλυση.

Η θεραπεία γίνεται με ειδικούς κυλίνδρους που διεγείρουν την κυκλοφορία της λέμφου, με αποτέλεσμα να αποβάλλεται πιο εύκολα το λίπος. Παράλληλα, διευκολύνεται η παραγωγή κολλαγόνου. Οι ειδικοί κύλινδροι εφαρμόζονται στο δέρμα και κινητοποιούν τα κύτταρα του. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται όχι μόνο αναδιάταξη του λίπους αλλά και σύσφιξη.

picture of beautiful woman in cotton undrewear

Κρυολιπόλυση

Πρόκειται για μια αποτελεσμάτικη και αναίμακτη μέθοδο αντιμετώπισης τοπικού λίπους , με την οποία επιτυγχάνεται η μείωση του λιπώδους ιστού.

Η θεραπεία στηρίζεται στην αντίδραση του λιπώδους ιστού σε συνθήκες παρατεταμένου και ισχυρού ψύχους. Τοποθετούνται κεφαλές που δημιουργούν υποπίεση και αναρροφούν την πάσχουσα περιοχή κατεβάζοντας την θερμοκρασία εώς τους -10 βαθμους. Αυτό σημαίνει ότι ενα μεγάλο ποσοστό των λιποκυττάρων παθαίνει μόνιμη βλάβη με αποτέλεσμα να είναι ανενεργά ως λιποαποθήκες.

Τα κατεστραμμένα πλέον λιποκύτταρα απομακρύνονται μέσα από φυσικές διαδικασίες αποβολής άχρηστων ουσιών του ανθρώπινου οργανισμού.

Η όλη διαδικασία κρατάει περίπου 1 ώρα, είναι απολύτως ασφαλής , σε συνθήκες που επηρεάζουν μόνο το λίπος και όχι άλλους ιστούς ή ζωτικά όργανα , δεν υπάρχουν παρενέργειες εκτός από την εμφάνιση κοκκινίλας στην περιοχή που υποχωρεί στις επόμενες 2 ώρες.

Η θεραπεία μπορεί να επαναλαμβάνεται μία φορά ανα 1 εως 2 μήνες, και χρειάζονται απο 2-4 εφαρμογές. Εφαρμόζεται στις εξης περιοχές: άνω και κάτω κοιλία, μηροί, βραχίονες και στην περιφέρεια.

Ολες οι προαναφερομενες θεραπείες μπορούν να συνδυαστούν μεταξύ τους σε ένα εξατομικευμένο θεραπευτικό πρωτόκολλο που ο Γιατρός θα καθορίσει (αναλογα το πρόβλημα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε) για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ Γ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ MD

Ειδικός Δερματολόγος Αφροδισιολόγος

Μέλος της Αμερικάνικης (AAD) και Ευρωπαικής (EADV) Ακαδημίας Δερματολογίας Αφροδισιολογίας και της Αμερικανικής Εταιρείας Δερματοχειρουργικής (ASDS)

www.drkalogeropoulos.com

www.dermaestheticlinic.com