Συνέντευξη στη Λιάνα Μπουκουβάλα

Τι είναι το Αγγελικό Reiki;

Το Αγγελικό Ρείκι αποτελεί μία μορφή θεραπείας που ανήκει στις εναλλακτικές θεραπείες. Το όνομά του, Αγγελικό, καθορίζει ότι η θεραπεία γίνεται από Αγγέλους που επικαλούνται από τον εκάστοτε θεραπευτή. Οι Άγγελοι είναι φωτεινές οντότητες, είναι  ενέργειες αγάπης και χάρης Του Θεού, που δημιουργήθηκαν για να υπηρετούν. Το  Αγγελικό Βασίλειο υπάρχει παράλληλα με το ανθρώπινο. Όλοι έχουμε φύλακες  Αγγέλους. Όταν ζητήσουμε τη βοήθειά τους, οι  Άγγελοι είναι πάντοτε πρόθυμοι να την προσφέρουν. Οι  Άγγελοι δεν γνωρίζουν όρια και μπορούν να είναι  παντού. Όλες οι επικλήσεις απαντώνται. Οι  Άγγελοι ως πολυδιάστατα όντα μπορούν να δουν  λύσεις σε καταστάσεις που δεν θα μπορούσε να συλλάβει ο ανθρώπινος νους. Μπορούν να πάρουν  ανθρώπινη μορφή και ως εκ τούτου μπορούν να βάλουν  άλλους  ανθρώπους να μας βοηθήσουν όταν τους  χρειαζόμαστε. Το μόνο που χρειάζεται να θυμόμαστε είναι ότι  επεμβαίνουν  μόνο  και όταν τους το ζητήσουμε. Δεν παραβιάζουν ποτέ την θέλησή μας, εκτός εάν κινδυνεύουμε. Το Αγγελικό Ρέικι ρέει την ενέργεια των Αγγέλων προς τους ανθρώπους που ζητούν την θεραπεία τους.

Τι προκαλεί;

Η ενέργεια των Αγγέλων εισχωρεί σε όλα τα κύτταρα του ανθρώπου και θεραπεύει ολόκληρη την ανθρώπινη ύπαρξη πέρα από το χρόνο και το χώρο, άρει την ασθένεια. Οδηγεί στην αφύπνιση της συνείδησης, με αποτέλεσμα την αλλαγή της συμπεριφοράς ή της πεποίθησης που καθιστούσε το άτομο στάσιμο στη ζωή του.

Πως μπορεί να ωφελήσει;

Η παρουσία των Αγγέλων στην ζωή μας θα κινητοποιήσει τα νήματα για μια σειρά αλλαγών. Στην προσωπική, οικογενειακή και κοινωνική ζωή, αλλαγές στον επαγγελματικό χώρο. Αλλάζει ο τρόπος αντιμετώπισης των καταστάσεων της ζωής. Γεγονότα που φάνταζαν δύσκολα και ακατόρθωτα, τώρα επιλύονται. Υπάρχει καλύτερη κατανόηση της συμπεριφοράς των ανθρώπων, κατανόηση του εαυτού μας και των σφαλμάτων μας. Είναι ένα εσωτερικό ταξίδι αναζήτησης της ψυχής. Μαθαίνουμε τον εαυτό μας, τις σκέψεις μας, τα πιστεύω μας, τις πεποιθήσεις μας. Ανακαλύπτουμε τι πραγματικά θέλουμε να κάνουμε στην ζωή μας και ποιος είναι ο θεϊκός μας προορισμός.

Σε ποιους απευθύνεται;

Σε όλους τους ανθρώπους, κάθε φύλου και ηλικίας, που επιθυμούν να δουν θετική αλλαγή στη ζωή τους.

Τι είναι αυτό που το ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα είδη Reiki;

Η παρουσία των Αγγέλων. Η θεραπεία δεν κατευθύνεται από την ατομική βούληση του θεραπευτή. Ο θεραπευτής γίνεται αγωγός, μέσω του οποίου διέρχεται η ενέργεια τους. Δέχεται τα μηνύματα τους αναντίρρητα. Οι Άγγελοι βλέπουν τον άνθρωπο ως ένα όλον, οπότε στέλνουν την θερεπεία παντού και όχι σε ένα συγκεκριμένο σημείο του σώματος.

Τι περιλαμβάνει μία συνεδρία;

Στο Αγγελικό Ρέικι η θεραπεία γίνεται με την επίκληση Αγγέλων. Ο θεραπευτής αγγίζει δύο σημεία, το τσάκρα της καρδιάς και το ηλιακό πλέγμα. Ο άνθρωπος που δέχεται την θεραπεία βρίσκεται σε κατάσταση χαλάρωσης. Η ενέργεια των Αγγέλων διαπερνά τον θεραπευτή, ο οποίος λειτουργεί ως μετασχηματιστής της ενέργειας και καταλήγει στον θεραπευόμενο. Οι Άγγελοι θα κατευθύνουν την ενέργεια όπου χρειάζεται να πάει. Επομένως δεν υπάρχουν λάθη. Τα πάντα γίνονται όπως πρέπει να γίνουν. Η διαδικασία διαρκεί έως 20 λεπτά και ακολουθεί συνεδρία συμβουλευτικής ψυχοθεραπείας. Συνολικά η συνάντηση λαμβάνει τέλος στην μία με μιάμιση ώρα, ανάλογα την σοβαρότητα του περιστατικού.

Τι θα λέγατε σε κάποιον που διστάζει να το κάνει;

Πρόκειται για απεριόριστη προσφορά αγάπης προς τον άνθρωπο, συνεπώς μόνο ευημερία και γαλήνη μπορεί να φέρει. Είναι ανεξάρτητο από θρησκείες και απευθύνεται στον καθένα μας. Δεν παρεμβαίνει στις ιατρικές θεραπείες, αλλά γίνεται παράλληλα με αυτές επιταχύνοντας την αποτελεσματικότητά τους. Υγεία, ευεξία και ένα κύμα θερμής αγάπης κατακλύζουν τον άνθρωπο που το βάζει στον ζωή του.

Είστε επίσης, θεραπεύτρια Ιόχρου Φλόγας. Πείτε μας δύο λόγια γι’ αυτό…

Η Ιόχρους Φλόγα είναι μια πνευματική ενέργεια που έρχεται μέσα από την καρδιά του θεού, έχει την ικανότητα να αλλάξει την προσωπικότητα του ανθρώπου μετουσιώνοντας τα αρνητικά στοιχεία σε θετικά. Θεραπεύει το σώμα, το νου και την ψυχή. Ο θεραπευτής επικαλείται και οραματίζεται την Ιόχρου φλόγα, η οποία λέγεται και αλλιώς βιολετί φλόγα, να κατέρχεται και να τυλίγει σαν πέπλο τον θεραπευόμενο. Έχει την δυνατότητα να θεραπεύσει τα τέσσερεα κατώτερα σώματα του ανθρώπου, το φυσικό, το αιθερικό, το αστρικό και το νοητικό. Οι άνθρωποι βιώνουν πνευματική και φυσική ανάταση, ανοίγει το κέντρο της καρδιάς και η αγάπη ρέει άφθονη προς όλες τις κατευθύνσεις συγχώροντας τον εαυτό μας και τους άλλους.

Μαρία Γιαννοπούλου – Κρίτη Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας – Ψυχοθεραπεύτρια Εναλλακτική Θεραπεύτρια Αγγελικού Reiki

 

Γρηγορίου Λαμπράκη 62, Πειραιάς Mob: 6949100849

Email:  mariagiannopouloukriti@gmail.com

FB: Συμβουλευτική Ψυχοθεραπεία Μαρία Γιαννοπούλου – Κρίτη