Ο ποιητής έφυγε ξαφνικά στα μέσα του περασμένου καλοκαιριού, όμως ο λόγος του υπάρχει και παραμένει εδώ, χαραγμένος στη σκέψη μας, γίνεται τραγούδι ζωγραφισμένο με πλήθος από όμορφες μουσικές σε ένα χορταστικό τριήμερο στο Μέγαρο Μουσικής.

Το τριήμερο αυτό αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου στο Μέγαρο Μουσικής (26, 27 και 29/10) είχε προγραμματιστεί πριν από ένα χρόνο και όλοι θεωρούσαν πως ο ποιητής θα ήταν (φυσικά) παρών ώστε αυτή η τιμητική εκδήλωση να έχει διαφορετικές διαστάσεις από αυτές που έχει τώρα, ως μεταθανάτια μνημοσύνη. Το σημαντικό σε αυτό το αφιέρωμα είναι ότι θα γίνει μια πρώτη παρουσίαση ενός ποιητικού έργου του Μάνου Ελευθερίου. Το έργο αυτό είναι ο «Νοητός λύκος».

Ο Γιώργος Νταλάρας αγαπημένος φίλος του Μάνου, ο οποίος έχει ερμηνεύσει τραγούδια σταθμούς, μαζί με την Ελένη Τσαλιγοπούλου, ο Χρήστος Θηβαίος και η Μάρθα Φριντζήλα ερμηνεύουν τα ωραιότερα τραγούδια του σε μουσική μεγάλων Ελλήνων συνθετών, που έμειναν στην ψυχή μας και σφράγισαν τη ζωή μας.

Ο Νοητός λύκος, που θα ακουστεί στο πρώτο μέρος του αφιερώματος σε πρώτη θεατροποιημένη εκτέλεση. Η θεατρική προσαρμογή του ομώνυμου ποιητικού κειμένου του Ελευθερίου και η μουσική σύνθεση είναι του Γιώργου ΑνδρέουΑφηγητής ο ηθοποιός Γιάννος Περλέγκας.