Την περασμένη εβδομάδα που επισκέφθηκα το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, για να δω τον Θείο Βάνια με τον Γιώργο Κιμούλη, παρατήρησα αλλαγές στον χώρο της καφετέριας του θεάτρου. Ήμουν από τους πολύ πρώτους λοιπόν, που επισκέφθηκα το νέο Foyer Café Bistrot κι έμεινα με το στόμα ανοιχτό!

Είναι γεγονός, το φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, μεταμορφώθηκε σε ένα πανέμορφο bistrot που μας θυμίζει εποχές Μεσοπολέμου και μας έχει πλανέψει. Μέχρι σήμερα το φουαγιέ του θεάτρου φιλοξενούσε χορούς φιλανθρωπικών συλλόγων και αργότερα εξελίχθηκε σε χώρο εκθέσεων και διαλέξεων. Όμως, μπορούμε να πούμε με υπερηφάνεια και χαρά πως το φουαγιέ άλλαξε όψη και δεσμεύεται να χαρίσει μοναδικές στιγμές σε όλους τους Πειραιώτες και όσους επιθυμούν να βιώνουν καθημερινά την εμπειρία ενός χώρου υψηλής αισθητικής.

Φιλικό και φιλόξενο, με ξεχωριστές μουσικές επιλογές, ιδιαίτερες γεύσεις και μια πλήρως ενημερωμένη λίστα κρασιών με εκλεκτές ετικέτες, δίνει το στίγμα της απόλαυσης αποπνέοντας τo χαρακτήρα και το ύφος αντίστοιχων café που λειτουργούν σε μεγάλα φουαγιέ θεάτρων Ευρωπαϊκών πόλεων και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από αυτά. Tο Foyer Café Bistrot, θα λειτουργεί καθημερινά από την 1η Φεβρουαρίου από τις 10:00 το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, καθώς και κατά την διάρκεια των θεατρικών παραστάσεων και των δρώμενων που φιλοξενεί το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. 

Άρωμα θεάτρου, νοσταλγία, προσωπικότητα, ατμόσφαιρα. Με αυτά τα απλά αλλά και τόσο σημαντικά συστατικά φτιάχτηκε το Foyer Café Bistrot. Συνδέοντας τις μνήμες του παρελθόντος με το παρόν, μέσα σε έναν ιδιαίτερο χώρο, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά που έχει φιλοξενήσει μερικούς από τους σημαντικότερους Έλληνες σκηνοθέτες όπως ο Δημήτρης Ροντήρης, ο Αλέξης Σολομός και ο Κάρολος Κουν, αλλά και σπουδαίους ηθοποιούς, όπως ο Αιμίλιος Βεάκης, ο Δημήτρης Χορν, ο Μάνος Κατράκης, ο Αλέξης Μινωτής, η Πειραιώτισσα Κατίνα Παξινού και η Κυβέλη.

Foyer Café Bistrot, Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Λεωφ. Ηρ. Πολυτεχνείου 32