Με αφορμή το αφιέρωμα Winter à la table του Sugar Free Press, το Ola Shish αποκαλύπτει την πιο νόστιμη συνταγή για γιαουρλού που έχεις δοκιμάσει τελευταία…
Γιαουρτλού
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΜΠΑΠ
500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά περασμένο 2 φορές
500 γρ. αρνίσιο κιμά περασμένο 2 φορές
2 αυγά
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
25 γρ. αλάτι
15 γρ. μαύρο πιπέρι τριμμένο ή bull bibber
4 γρ. κύμμινο τριμμένο
10 γρ. μπαχάρι τριμμένο ή Yeni bahar και kiofte baharat
5 γρ μπούκοβο καυτερό
5 γρ. κόκκινο γλυκό πιπέρι
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 λίτρο γάλα
2 γρ. τσιμένι
3 γρ. ρίγανη
3 γρ. κόκκινο καυτερό πιπέρι
4-5 φέτες ψωμί μουσκεμένο στο γάλα
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
100 ml ελαιόλαδο
100 γρ. βούτυρο
2 κ.σ. κόκκινο πιπέρι
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
αλάτι κατά βούληση
ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΑ
κομμάτια πίτες για σουβλάκια
ψημένες και κομμένες
1/2 κιλό στραγγιστό γιαούρτι
1 κ.σ. ξερό δυόσμο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε μία λεκάνη και ζυμώνουμε. Αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες, πλάθουμε και ψήνουμε στη σχάρα.
Βάζουμε το λάδι με το βούτυρο να κάψει σε κατσαρολάκι και προσθέτουμε τον πελτέ.
Μαγειρεύουμε μέχρι να γλυκάνει ο πελτές και προσθέτουμε το κόκκινο πιπέρι και αλάτι.
Σερβίρουμε με ψημένες πίτες γιαούρτι, σάλτσα και γαρνίρουμε με ξερό δυόσμο.
Καλή απόλαυση!
Αναπαύσεως 81-83, Κερατσίνι
Τ: 2104624472
Facebook: Kεμπαπτζίδικο OLA SHISH