Με αφορμή το αφιέρωμα Winter à la table του Sugar Free Press, το Chef in Love αποκαλύπτει την πιο νόστιμη μακαρονάδα που έχεις δοκιμάσει τελευταία…
Spaghetti κοτόπουλο, μπρόκολο, μανιτάρια, μουστάρδα και κρέμα γάλακτος
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο spaghetti
4 κομμάτια φιλέτο κοτόπουλο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ μπρόκολο (μικρού μεγέθους)
½ φλ. Λευκό κρασί
1 φλ. τριμμένη μοτσαρέλα
½ φλ. τριμμένη γραβιέρα
½ φλ. κρέμα γάλακτος
½ κουταλάκι μοσχοκάρυδο
1 κύβο ζωμό λαχανικών
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά μουστάρδα
αλάτι
πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβετε το μπρόκολο σε μπουκετάκια. Στη συνέχεια, το βράζετε μέσα σε ζεστό νερό για 10 λεπτά. Αφού ψηθεί το στραγγίζετε καλά και το αφήνετε στην άκρη. Παίρνετε το κοτόπουλο και το κόβετε σε κύβους. Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι. Προσθέτετε το κοτόπουλο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά, μέχρι να ψηθεί. Ακολούθως, ρίχνετε το κρασί και το αφήνετε να σιγοβράσει για λίγο. Μετά βάζετε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Προσθέτετε τη μουστάρδα, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.
Στο μεταξύ, σε μια κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει, βάζετε το ζωμό και βράζετε τα ζυμαρικά. Στραγγίζετε τα ζυμαρικά και τα ρίχνετε στο τηγάνι μαζί με τη σάλτσα, το μπρόκολο και τη γραβιέρα. Προσθέτετε την τριμμένη μοτσαρέλα σε όλη την επιφάνεια του φαγητού και ψήνετε ώσπου να δέσει.
Καλή σας όρεξη!
Πραξιτέλους 113, Πειραιάς
Τ:2104222520
Facebook: Chef in love “pizza delivery”
Instagram: chefinlovepizzadelivery
www.chefinlovepizza.gr