Στο μενού του Barong θα βρεις μία από τις πιο νόστιμες και γεμάτες σε γεύση Carbonara που έχεις δοκιμάσει ως σήμερα και αυτό είναι γεγονός. Έτσι, και με αφορμή το αφιέρωμα Winter à la table του Sugar Free Press, μας αποκαλύπτουν την συνταγή της! Σημειώστε…!

Carbonara με αυγά και κρέμα παρμεζάνας

Χρόνος εκτέλεσης 10’

Μερίδες 4

Υλικά

500 γρ (εμείς χρησιμοποιούμε φρέσκα ζυμαρικά) εναλλακτικά σπαγγέτι Νο6

20γρ βούτυρο

200γρ καπνιστή πανσέτα κομμένη ζουλιέν

4 κρόκους αυγού

40ml κρέμα γάλακτος

Αλάτι

πιπέρι

για την κρέμα παρμεζάνας

150ml κρέμα γάλακτος

300γρ παρμεζάνα

Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, προσθέτουμε τα σπαγγέτι και τα βράζουμε στο βαθμό που επιθυμούμε. Ταυτόχρονα βάζουμε σ ένα τηγάνι που έχει κάψει την καπνιστή πανσέτα και το βούτυρο. Σωτάρουμε καλά μέχρι να πάρει χρώμα η πανσέτα. Σε μια μικρή μπασίνα ανακατεύουμε την κρέμα με τους κρόκους και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σουρώνουμε το σπαγγέτι και το βάζουμε στο τηγάνι με την πανσέτα, ανακατεύουμε και σε πολύ χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε το μείγμα με τους κρόκους και την κρέμα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 1-2 λεπτά και σερβίρουμε.

για την κρέμα παρμεζάνας

Σε αντικολλητικό τηγανάκι σε χηλή φωτιά, βάζουμε τα 150ml κρέμας και τα 300γρ παρμεζάνας. Αφήνουμε να πιάσει θερμοκρασία και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να γίνει λεία. Με ένα κουτάλι περιχύνουμε τα σερβιρισμένα σπαγγέτι.


Μαρίνα Ζέας, Πειραιάς

Τ: 2104180180

Facebook: Barong

Instagram: barong_piraeus