Με αφορμή το αφιέρωμα Winter à la table του Sugar Free Press, η Άννα και η Σύλια, φοράνε τις ποδιές τους και μπαίνουν στην κουζίνα του Ψαροκόκκαλου της Άννας για να μας αποκαλύψουν την πιο νόστιμη συνταγή τους…
Μύδια αχνιστά με ροκφόρ!
ΥΛΙΚΑ
1 kg μύδια
½ ποτήρι νερού γάλα καρύδας
1 ποτήρι νερού κρέμα γάλακτος μαγειρική
1 καρότο τριμμένο
1 κολοκύθι τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 ποτήρι κρασιού ούζο
1 κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
½ kg τυρί ροκφόρ
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αχνίζουμε σε ένα κατσαρολάκι με καπάκι τα μύδια. Όταν ανοίξουν όλα, πετάμε τα νερά τους και τα αδειάζουμε σε έναν δίσκο ή πιατέλα.
Σάλτσα
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο λάδι, το κρεμμύδι το ξερό, το σκόρδο, το κολοκύθι, το καρότο και μόλις τα τσιγαρίσουμε λίγο σβήνουμε με το ούζο. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα καρύδας, την κρέμα γάλακτος και μόλις πάρουν λίγο βράση προσθέτουμε το 1/4 από το ροκφόρ.
Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει.
Μόλις είναι έτοιμη τη ρίχνουμε πάνω από τα μύδια και τρίβουμε από πάνω το υπόλοιπο ροκφόρ και ρίχνουμε και το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι.
Βίκτωρος Ουγκώ 10 & Τσακάλωφ, Αμφιάλη, Κερατσίνι
Τ: 210-4323010 & 6981-885411
Facebook: Ψαροκοκκαλο Ψαροταβερνα
Instagram: psarokokkalo_tis_annas