Με αφορμή το αφιέρωμα Winter à la table του Sugar Free Press, η executive chef, παγκόσμια κριτής γαστρονομίας της WACS και γενική διευθύντρια του Chef Club of Attica Acropolis, Εύα Μπόνα, η οποία κρατάει τα ηνία της κουζίνας στο Πυροφάνι του Πειραιά, μαζί με τον γιο της, Κωνσταντίνο Κοκκόση, μπαίνουν στην κουζίνα και μας αποκαλύπτουν την συνταγή για την πιο νόστιμη αστακομακαρονάδα που έχετε φάει μέχρι σήμερα!

Αστακομακαρονάδα


ΥΛΙΚΑ

1 αστακός 1 κιλό περίπου
½ φλιτζάνι λάδι
½ κιλό σπαγγέτι μακαρόνια
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 κουτί ντοματάκια χονδροκομμένα
10 μικρές ντοματούλες ολόκληρες
1 κουταλάκι γλυκιά πάπρικα
Ένα καυτερό πιπεράκι χωρίς τους σπόρους
1 ποτηράκι λευκό ξηρό κρασί
Λίγη ζάχαρη
1 κουταλάκι πελτέ ντομάτας
10 φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τον αστακό σε λίγο αλατισμένο νερό για 5΄και κρατάμε τον ζωμό. Με ένα μεγάλο μαχαίρι αφαιρούμε το κρέας και το κόβουμε λοξά σε μεγάλα κομμάτια αλλά κρατάμε το κέλυφος.

Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα κομμάτια των αστακών και τους σοτάρουμε κι αυτούς, για 2 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες, την πάπρικα και όσο αλάτι θέλουμε.

Συνεχίζουμε το σοτάρισμα σε δυνατή φωτιά για 10 λεπτά. Σβήνουμε με ένα ποτηράκι λευκό κρασί και ένα ποτήρι ζωμό, προσθέτουμε τις ντοματούλες και τα αφήνουμε να βράσουν για 10 περίπου λεπτά, ώσπου να δέσει η σάλτσα.

Στο τέλος προσθέτουμε χονδροκομμένο το βασιλικό. Εν τω μεταξύ βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις αναγραφόμενες οδηγίες πάνω στο πακέτο, με ελάχιστο λάδι για να μην κολλήσουν. Τα στραγγίζουμε και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα. Τα περιχύνουμε με τη μισή σάλτα και ανακατεύουμε καλά να αναμειχθούν τα υλικά.

Σερβίρετε τα μακαρόνια σε ζεστή πιατέλα γαρνιρισμένα με τα υπόλοιπα κομμάτια των αστακών μέσα στα κελύφη τους και διακοσμούμε με λίγα φύλλα βασιλικού.

Καλή σας όρεξη!


Ακτή θεμιστοκλέους 212, Πειραιάς

Τ: 2104208727

Facebook: Το Πυροφάνι του Πειραιά

Instagram: to_pirofani_tou_peiraia