Ταξιδεύουμε μέχρι τη Γαλλία, τη νοσταλγική εποχή των 60s και 70s μέσα από το Madeleine το ολοκαίνουργιο φίνο bistrot, στην καρδιά του Πειραιά! Το décor μιλάει άπταιστα γαλλικά, ενώ στον κατάλογο θα βρείτε εξαιρετικές προτάσεις για πρωινό, «πειραγμένη» ελληνική-μεσογειακή κουζίνα και δεκάδες (περί τις 50) ετικέτες κρασιών! Εμείς ωστόσο, ξεκινήσαμε με μερικά από τα πεντανόστιμα γλυκάκια μαντλέν, από τα οποία πήρε και το όνομά του…

Καλή σας απόλαυση…

Υλικά για 30 μπισκότα

200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ

½ κουταλάκι του γλυκού ξηρή μαγιά σε σκόνη

240 γρ. ζάχαρη

ξύσμα από ½ λεμόνι

λίγη βανίλια σκόνη

4 αυγά

200 γρ. βούτυρο λιωμένο

άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα

ειδικά φορμάκια για ψήσιμο

Εκτέλεση

Ξεκινάς ανακατεύοντας το αλεύρι με τη μαγιά. Χτυπάς τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη και τη βανίλια, μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Στη συνέχεια, ανακατεύεις το μείγμα των αυγών με το αλεύρι και το ξύσμα του λεμονιού. Στο τέλος, προσθέτεις το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύεις ξανά.

Στη συνέχεια, βουτυρώνεις τα ειδικά φορμάκια για τα Μαντλέν και τα γεμίζεις μέχρι λίγο πάνω από τη μέση του ύψους τους. Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C, για 13’-15’. Ξεφορμάρεις τα Μαντλέν ενώ είναι ακόμη ζεστά και πασπαλίζεις με άχνη ζάχαρη.

Extra Tip: Τα μπισκότα Μαντλέν τα διατηρείς σε αεροσταγώς κλεισμένο μεταλλικό κουτί για να κρατηθούν αφράτα.

Αριστείδου 6, Πειραιάς. Τ: 2104133403 FB: Madeleine • all day bistrot Instagram: madeleinepiraeus