Δίπλα στο κύμα, υπάρχει εδώ και 52 χρόνια μια μικρή παραδοσιακή σπηλιά, ικανή ν’ αγκαλιάσει και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο!


Με το κύμα να χαϊδεύει τα πόδια μας, δοκιμάσαμε τους βραβευμένους ως καλύτερους του νησιού ντοματοκεφτέδες του (αξίζουν το βραβείο ως την τελευταία μπουκιά) αλλά και τους κολοκυθοανθούς που κέρδισαν και τους πιο “δύστροπους”! Το μενού του χωρισμένο σε τρία μέρη, Σαντορινιά γαστρονομία- Μεσογειακή κουζίνα- Θαλασσινό μενού μας έδωσε την “δικαιολογία” να το τιμήσουμε αρκετές φορές.

Τα φρέσκα ντόπια ψάρια, τα λαχανικά από τον μπαξέ του και τα χειροποίητα τυριά του χαρίζουν στα πιάτα του την μοναδικότητα και την φήμη που τον ακολουθεί!
Λατρεμένο και βραβευμένο με βραβείο Gourmet ο «Μουσακάς παλιάς εποχής», όπου εκτός από τους φανατικούς vegeterian θα κερδίσει και τον πιο κρεατοφαγικό ουρανίσκο! Το ριζότο φάβας “ερέθισε” ζωηρά τις γευστικές αισθήσεις μας ενώ το κριθαρώτο θαλασσινών μας έκανε να νιώσουμε καλοκαίρι!

Right by the sea, there is a small traditional cave that for the last 52 years has been able to satisfy even the most demanding palate!
With the waves drifting on our feet, we tried the best on Santorini island, award winners tomatokeftedes (they deserve the prize to the last bite) and also the kolokythoanthous (courgette flowers) that had satisfied even the most “grampy”! The menu is divided into three parts, Santorini gastronomy – Mediterranean cuisine – Sea Food menu and that gave us the “excuse” to honor it several times. Fresh local fish, vegetables from his garden and his handmade cheeses give the dishes the uniqueness and the reputation that follows him! The wonderful and award-winning Gourmet Prize given to the dish “Old time Moussaka”, will win over the vegeterian fanatics as well as all the meat lovers’ palate! The fava risotto “vividly” stimulated our taste senses while the seafood with barley made us feel summery!

Akrotiri, Santorini. Τ: 22860-82303

Fb: The Cave of Nikolas Insta: the_cave_of_nikolas
www.nikolascave.gr