Ως παιδί ήμουν ανήσυχο πνεύμα! Πάντα έψαχνα να μάθω από όπουδήποτε…
Είναι νέα, όμορφη, ταλαντούχα και μετρά συνεργασίες με εγχώριους και διεθνούς φήμες καλλιτέχνες! Έχει σπουδές, γνώσεις και τεράστια αγάπη για τη διδασκαλία, ενώ μοιράζει το χρόνο της ανάμεσα στα στούντιο της Panik Records και στις σχολές της, «Μodern Music Arts». Πάμε να γνωρίσουμε την Chrysanthemis!
Συνέντευξη στη Δήμητρα Βγενά
Τι ήταν αυτό που σε έκανε να αγαπήσεις τη μουσική και να ασχοληθείς μαζί της;
Υπήρξαν καλλιτέχνες που με ενέπνευσαν να μελετήσω τη μουσική και να την αγαπήσω όπως η αγαπημένη μου Μαρινέλλα, η Lara Fabian κ.α. Ως παιδί ήμουν ανήσυχο πνεύμα γενικότερα. Πάντα έψαχνα να μάθω από όπουδήποτε. Θυμάμαι ότι πρότεινα στους καθηγητές μου πάντα τι να μου διδάξουν και έψαχνα νέα πράγματα που θα με βοηθήσουν.
Πως είναι να διδάσκεις σε τόσο μικρή ηλικία; Πως προέκυψαν οι σχολές «Μodern Music Arts»;
Είναι πολύ ωραίο. Διδάσκω από 18 ετών. Ξεκίνησα ουσιαστικά από μικρή ηλικία και στα 18 είχα αυτό που λέμε το πτυχίο στη μοντέρνα φωνητική. Αργότερα ολοκλήρωσα το Bachelor στο μοντέρνο τραγούδι στο London College Of Music και παράλληλα σπούδασα Φιλολογία – Παιδοψυχολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Από τους μαθητές μου μαθαίνω κι εγώ κι όλο αυτό είναι η εμπειρία που τελικά αποκτάς. Όποιος λέει ότι δεν μαθαίνει από τους μαθητές του είναι ψέματα. Πολλά πράγματα από αυτά που έχω κάνει είναι αποτέλεσμα προσωπικής δουλειάς και αυτός είναι ένας λόγος που με έκανε να πώ στον εαυτό μου ότι θα διδάξω στους μαθητές μου ό,τι έχω αποκομίσει για να μην χρειαστεί να περάσουν όσα πέρασα εγώ για μια γνώση που ουσιαστικά θα έπρεπε να είναι πιο διαδεδομένη.Υπάρχει μεγάλη παραπληροφόρηση στο τραγουδι δυστυχώς ακόμα και σήμερα. Έτσι λοιπόν προέκυψαν και οι σχολές Modern Music Arts. Μαζί με τον συνεργάτη μου, Στέλιο Σόβολο, θέλαμε να χτίσουμε μια μουσική κοινότητα μεσα στην οποία ο σπουδαστής να μαθαίνει στην πράξη την μουσική και όλο αυτό να γίνεται με ένα ακαδημαϊκό και επαγγελματικό υπόβαθρο. Πότε δεν ήμουν υπέρ της παραδοσιακής εκπαιδευτικής μεθοδου της μουσικής που υπάρχει ακόμα και σήμερα στα Ωδεία. Αυτό πέρασε.
Η συνεργασία σου με τον Θοδωρή Μαραντίνη πως προέκυψε;
Η συνεργασία μας με το Θοδωρή Μαραντίνη στο ντουέτο μας «Στα μισά του δρόμου» θα έλεγα ότι ήταν ιδιαίτερη και απρόσμενη! Ενώ ήδη είχα επιλέξει το συγκεκριμένο κομμάτι ως το επόμενο single, η συνεργασία μας προέκυψε μέσω του συνθέτη του κομματιού και ενός γνωστού του Θοδωρή. Είναι από τις πιο όμορφες συνεργασίες που έχω κάνει και αυτό που μου έκανε μεγάλη εντύπωση στη συνεργασία μας είναι ο επαγγελματισμός του, η απίστευτη ενέργειά του ακόμα και η αντίληψή του για τη μουσική.
Πες μας δυο λόγια για την τελευταία σου δισκογραφική δουλειά.
Είναι μια διασκευή του αγαπημένου «Καμιά φορά» του Γιώργου Χατζηνάσιου και Μιχάλη Μπουρμπούλη, που είχε ερμηνεύσει η μεγάλη κυρία του ελληνικού τραγουδιού, Μαρινέλλα. Είναι ένα διαχρονικό τραγούδι που αγαπώ πολύ και ήθελα να δώσω στον κόσμο το δικό μου στίγμα μέσα από μια διαφορετική ερμηνεία. Φυσικά η ενορχήστρωση του Στέλιου Σόβολου έδωσε πολλά στο τελικό αποτέλεσμα και πιστεύω ότι δημιούργησε αυτό τον φρέσκο αέρα που θέλαμε από την αρχή!
Έχεις συνεργαστεί και με τον Τόλη Βοσκόπουλο. Τι έμαθες από εκείνον;
Είναι μεγάλη τιμή που συνεργάστηκα με τον κύριο Τόλη Βοσκόπουλο. Είναι ένας ζωντανός μύθος και η συνεργασία μας είναι μια αξέχαστη εμπειρία που θα με συντροφεύει σε όλη τη μουσική μου πορεία. Όλη του η στάση απέναντι στη ζωή και το τραγούδι είναι από μόνο του η μεγαλύτερη εμπειρία, το καλύτερο μάθημα ζωής. Πολλές φορές δεν χρειάζεται κάποιος να σου πει κάτι, το καταλαβαίνεις. Από τα μάτια του, τη στάση του, την αντιμετώπισή του…
Ποιο είναι το επόμενο καλλιτεχνικό σου βήμα;
Βρίσκομαι σε μια πολλή δημιουργική περίοδο! Έχω μπει ήδη στα «Modern Music Studios» για την ολοκλήρωση του δίσκου! Εμφανίζομαι κάθε Παρασκευή και Σάββατο στο Riviera Coast και στο Baraonda Music Hall στο πλευρό του Τόλη Βοσκόπουλου κάθε Τετάρτη παρέα με τον Γρηγόρη Μπιθικώτση.