Ένα από τα «ιστορικά» εστιατόρια της Αθήνας, το Spiros & Vasilis, κλείνει µισό αιώνα «ζωής» και χθες βράδυ το γιόρτασε με ένα μοναδικό party όπου φίλοι και γνωστοί από όλη την πρωτεύουσα έδωσαν το παρών! 

Από τον Οκτώβριο του 1974 που άνοιξε τις πόρτες του για πρώτη φορά έως και φέτος, 50 χρόνια µετά, συνεχίζει με την ίδια αγάπη να υποδέχεται πλέον όχι τις δεύτερες αλλά τις τρίτες γενιές πελατών, στο ίδιο σηµείο, πίσω από την Αµερικανική Πρεσβεία και το Μέγαρο Μουσικής στο κέντρο της Αθήνας.

Αν κάτι το κάνει να έχει κατακτήσει ξεχωριστή θέση στις καρδιές μας είναι οι γεύσεις του που έχουμε λατρέψει και που παραµένουν ίδιες όλες αυτές τις δεκαετίες. Μεταξύ άλλων στο μενού του φιγουράρουν Εntrecôte Café de Paris στην αυθεντική της εκτέλεση, σπιτικό Pate Foie Gras, Μπουτάκια Βατράχων, καθώς και Σαλιγκάρια Βουργουνδίας, πιάτα που ακολουθούν την παράδοση της κλασικής γαλλικής κουζίνας. Και όλα αυτά φυσικά σε έναν καλαίσθητο χώρο με εξαιρετικές ετικέτες κρασιών που διαθέτει η πλήρως ενημερωμένη και πλούσια κάβα. 

Εκτός από τον χώρο στο κέντρο της Αθήνας αξίζει να επισκεφθείτε το «αδελφάκι» του Spiros & Vasilis, TARTARE, που από το 2000 που πρωτοάνοιξε έχει ξετρελάνει και τα νότια προάστια!

www.spirosvasilis.gr