Μπαίνουμε στην κουζίνα και μαγειρεύουμε… Σούπα μανιταριών βελουτέ!
ΥΛΙΚΑ:
- 250 γρ μανιτάρια λευκά κομμένα σε κύβους
- 200 μανιτάρια πλευρώτους κομμένα σε κύβους
- 200 γρ βασιλομανίταρα κομμένα σε κύβους
- 50 ml ελαιόλαδο
- 100 ml κρασί λευκό
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 2 κλωναράκια θυμάρι
- 4 τμχ φρέσκο κρεμμύδι λεπτοκομμένο
- 1,5 lt ζωμό λαχανικών
- 100 ml κρέμα γάλακτος
- 80 γρ βούτυρο
- 2 κ.σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
- αλάτι , φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το σκόρδο και το φρέσκο κρεμμύδι και σωτάρουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 3-4 λεπτά.
- Προσθέτουμε όλα τα μανιτάρια και το θυμάρι και συνεχίζουμε το σωτάρισμα σε μέτρια φωτιά.
- Στην συνέχεια, σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
- Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 35-40 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
- Αφού έχει βράσει, αφαιρούμε το θυμάρι.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά κι όπως είναι ακόμα ζεστή η σούπα, προσθέτουμε το βούτυρο, την κρέμα γάλακτος και τον μαϊντανό.
- Πολτοποιούμε με ένα ραβδομπλέντερ ή έναν πολυκόφτη και τοποθετούμε ξανά σε κατσαρόλα.
- Αν η σούπα δεν έχει δέσει αρκετά, τότε συνεχίζουμε το βράσιμο λίγο ακόμα.
- Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο και γαρνίρουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό ή κρουτόνς ή λίγο ελαιόλαδο ή με φρέσκο κατσικίσιο τυρί ή οτιδήποτε άλλο της αρεσκείας σας.