Αδιαμφισβήτητα, το Margellos Premium Meat στην Αίγινα, έχει γίνει το σημείο συνάντησης του νησιού για εκείνους που αγαπούν το κρέας, όχι μόνο στις συνηθισμένες εκδοχές του αλλά και σε πρωτοποριακές κοπές ή σε παρασκευάσματα που έχει επιμεληθεί ο ίδιος ο Σωτήρης στο εργαστήριό του.

 «Η αλήθεια είναι ότι είχα φανταστεί και πάντα ήθελα να δημιουργήσω έναν χώρο που δεν θα περιορίζεται στο κρεοπωλείο. Έψαχνα τρόπους να συνθέσω ένα παζλ γευστικής εμπειρίας που θα έχει ένα σημείο αναφοράς. Και αυτό κάναμε» λέει ο Σωτήρης Μαργέλλος που εξηγεί τους λόγους για τους οποίους, πέρα από το κρέας, έχει δώσει βάρος και σε delicatessen προϊόντα που έχουν επιλεγεί πολύ προσεκτικά. Χειροποίητα ιταλικά ζυμαρικά, τυριά από την Γαλλία αλλά και από μικρούς, πιστοποιημένους Έλληνες παραγωγούς, σπάνιες ετικέτες κρασιών αλλά και χειροποίητα αλλαντικά με φιστίκι Αιγίνης.

Ο Σωτήρης άρχισε να ασχολείται με την κρεοτεχνική από τα εφηβικά του χρόνια. Απέκτησε μεγάλη εμπειρία μέσα από τη δουλειά και τη συμμετοχή του σε κάθε εκδήλωση εξειδίκευσης και ανάπτυξης της τέχνης αλλά και από την πορεία του ως διοικητικό στέλεχος πανελλαδικής αλυσίδας σούπερ μάρκετ.

Πριν από  πέντε χρόνια, άνοιξε έναν νέο κύκλο ζωής με τη φιλοδοξία να δημιουργήσει έναν διαφορετικό χώρο στην Αίγινα για να αλλάξει τα δεδομένα στην ποιότητα των προϊόντων και των υπηρεσιών. Με την επιστροφή του στο νησί όπου μεγάλωσε, βρήκε τον τρόπο και κατάφερε να κάνει πράξη την επιθυμία του: « Να μπαίνεις στην Margellos Premium Meat να μαγεύεσαι και να βγαίνεις, όχι με ότι χρειάζεσαι αλλά με ότι φαντάζεσαι»

Undoubtedly, Margellos Premium Meat in Aegina has become the island’s go-to destination for meat lovers—not only for the classics, but also for innovative cuts and prepared delicacies curated by Sotiris himself in his workshop. “The truth is, I always imagined and wanted to create a place that goes beyond the traditional butcher shop,” says Sotiris Margellos. “I was looking for ways to piece together a puzzle of flavors that would become a true point of reference. And that’s exactly what we’ve done.”

Beyond high-quality meat, Sotiris has also placed special emphasis on carefully selected delicatessen products: handmade Italian pasta, fine cheeses from France and certified small-scale Greek producers, rare wine labels, and artisanal cold cuts made with Aegina pistachios. Sotiris began working with meat during his teenage years, gaining extensive experience through hands-on work, specialized training events, and his career as an executive in a nationwide supermarket chain.

Five years ago, he opened a new chapter in his life with the ambition to create something different in Aegina—something that would raise the bar for product quality and service. Returning to the island where he grew up, he found a way to bring his vision to life: “You step into Margellos Premium Meat and feel enchanted—you leave not just with what you need, but with what you dreamed of.”

69 Vasileos Konstantinou Street, Kypseli, Aegina

Τel: +30 22970 – 28200

Facebook: Margellos Meat

Instagram: margellospremiummeat