Quiche Lorraine

ΥΛΙΚΑ

Για την ζύμη: 

150 γρ βούτυρο 82%

250 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

150 γρ νερό

1 πρέζα αλάτι

1 κ.γλυκού ζάχαρη

Για την γέμιση:

400 γρ κρέμα γάλακτος 35%

300 γρ μπέικον κομμένο σε κυβάκια

200 γρ παρμεζάνα τριμμένη

100 γτ γραβιέρα τριμμένη

4 αυγά

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την ζύμη:

Βάζουμε όλα τα στερεά υλικά στον κάδο του μίξερ και ζυμώνουμε ελαφρώς σε χαμηλή ταχύτητα με το εξάρτημα του γάντζου.

Έπειτα προσθέτουμε σιγά – σιγά το νερό και συνεχίζουμε το ζύμωμα, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να έχουμε μια λεία ζύμη.

Τυλίγουμε την ζύμη με μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα να ξεκουραστεί.

Μεταφέρουμε την ζύμη εκτός ψυγείου και την αφήνουμε λίγο να μαλακώσει πριν την δουλέψουμε.

Ανοίγουμε την ζύμη με τον πλάστη, αφού την έχουμε αλευρώσει και τοποθετήσει ανάμεσα σε δυο λαδόκολλες.

Βουτυρώνουμε μια φόρμα για τάρτες και μεταφέρουμε την ζύμη σε αυτή, την προσαρμόζουμε και κόβουμε τις άκρες.

Για την γέμιση:

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και εκεί σωτάρουμε το μπέικον μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα, το σουρώνουμε και το απλώνουμε στην τάρτα.

Σε ένα μπολ χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και εκεί προσθέτουμε την γραβιέρα, την παρμεζάνα και το πιπέρι.

Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Αδειάζουμε το μείγμα στην τάρτα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 1 ώρα στους 160οC, μέχρι να ροδίσει.

Αφαιρούμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και σερβίρουμε.

*Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το μπέικον με μανιτάρια για μια vegetarian εκδοχή, όπως επίσης μπορούμε να προσθέσουμε και σχοινόπρασσο και στις δυο εκδοχές.

Καλή σας όρεξη!