Ψάχνεις το τέλειο σνακ για μετά την προπόνηση; Φτιάξε εύκολα σπιτική πουτίγκα σοκολάτας με μια γερή δόση πρωτεΐνης.

Η σπιτική πρωτεϊνική πουτίγκα σοκολάτας με μόνο τρία υλικά είναι μια απλή, γευστική και θρεπτική επιλογή, ιδανική για όσους θέλουν να αυξήσουν την πρόσληψη πρωτεΐνης χωρίς πολλή ζάχαρη. Η πουτίγκα αυτή είναι ιδανική για μετά την προπόνηση, ως υγιεινό επιδόρπιο ή ακόμα και ως σνακ κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Τα τρία υλικά που θα χρειαστούμε είναι:

Πρωτεΐνη σε σκόνη με γεύση σοκολάτα: Αποτελεί σημαντικό στοιχείο της συνταγής, παρέχοντας πλούσια πρωτεΐνη και σοκολατένια γεύση. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πρωτεΐνη ορού γάλακτος (whey), καζεΐνη ή κάποια φυτική πρωτεΐνη, όπως πρωτεΐνη αρακά ή ρυζιού, ανάλογα με τις διατροφικές σας προτιμήσεις και ανάγκες. Η πρωτεΐνη ορού γάλακτος δημιουργεί συνήθως πιο αφράτη υφή, ενώ η καζεΐνη δίνει πιο παχύρρευστη, ιδανική για πουτίγκα. Σε περίπτωση που αποφεύγεις την πρωτεΐνη σε σκόνη, μπορείς να βάλεις κακάο και να στηριχτείς διατροφικά μόνο στο γιαούρτι. Σε αυτή την περίπτωση, θα χρειαστεί να προσθέσεις και κάποιο γλυκαντικό όπως μέλι, σιρόπι αγαύης ή στέβια.

Γιαούρτι: Το γιαούρτι –ειδικά το στραγγιστό– είναι ιδανικό για να δώσει κρεμώδη υφή και να αυξήσει την πρωτεΐνη της συνταγής. Αν προτιμάτε μια πιο ελαφριά εκδοχή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γιαούρτι με λίγα ή καθόλου λιπαρά, ενώ για βίγκαν διατροφή υπάρχει η εναλλακτική να χρησιμοποιήσετε φυτικό γιαούρτι, όπως αμυγδάλου, κάσιους ή καρύδας.

Βρόμη: Η βρόμη είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, μαγνήσιο και αντιοξειδωτικά. Συμβάλλει στην καλή λειτουργία του εντέρου, ρυθμίζει τη χοληστερόλη και προσφέρει ενέργεια μακράς διάρκειας. Τη μουλιάζω σε λίγο καυτό νερό, για να ομογενοποιηθεί πιο εύκολα με τα υπόλοιπα υλικά.

Tip: Σερβίρουμε την πουτίγκα σε μικρά μπολ και γαρνίρουμε προαιρετικά με granola, κομμάτια φρούτων ή ξηρούς καρπούς.

Συνταγή για πρωτεϊνική πουτίγκα σοκολάτας

Υλικά για 2 μερίδες

  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 κ.σ. σκόνη πρωτεΐνης με γεύση σοκολάτας
  • 50 γρ. βρόμη (+ 20 ml καυτό νερό)

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε τη βρόμη, το καυτό νερό κι ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε να φουσκώσει για 5 λεπτά.

Στον κάδο του μπλέντερ βάζουμε όλα τα υλικά. Χτυπάμε καλά.

Μοιράζουμε σε μπολ ή βαζάκια που κλείνουν αεροστεγώς.

Απολαμβάνουμε απευθείας ή αποθηκεύουμε στη συντήρηση του ψυγείου για έως 3 μέρες.