Κάποιες τροφές θα ήταν καλύτερα να αποφεύγουμε να τις καταναλώνουμε με άδειο στομάχι και ειδικά αν έχουμε ευαισθησία στο στομάχι μας, όπως συχνά συμβαίνει σε αρκετούς ανθρώπους.


Οι τροφές αυτές θα πρέπει να καταναλωθούν έχοντας φάει έστω και λίγο κάτι άλλο. Όπως οι παρακάτω τρεις:

Ντομάτα

Η ντομάτα είναι πολύ νόστιμη αλλά και θρεπτική, αλλά πριν την φάμε καλύτερα να έχουμε φάει έστω και λίγο κάτι άλλο, γιατί τα οξέα που περιέχει μπορεί να αναμιχθούν με τα φυσικά οξέα του στομάχου, κάτι που αυξάνει τον κίνδυνο σχηματισμού πέτρών.

Αγγούρι

Τα ωμά λαχανικά γενικότερα και το αγγούρι ιδιαίτερα, είναι πλούσια σε αμινοξέα. Αλλά είναι πιθανό να σου προκαλέσουν καούρα, στομαχόπονο και φούσκωμα, αν το φάτε με άδειο στομάχι.

Μπανάνα

Η μπανάνα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και πολλά θρεπτικά συστατικά και ανήκει στα superfoods. Ωστόσο δεν είναι και πολύ καλή ιδέα να τη φάμε με εντελώς άδειο στομάχι. Κι αυτό γιατί τα επίπεδα μαγνησίου στον οργανισμό μας αυξάνονται δυσανάλογα και αυτό με τη σειρά του προκαλεί ανισορροπίες στα επίπεδα ασβεστίου στο αίμα.