ΥΛΙΚΑ:

– 1 χούφτα φύλλα άγριας ρόκας

– 1 χούφτα φύλλα νεαρό σπανάκι

– 1 λόλα πράσινη (πλυμμένη και κομμένη στο χέρι)

– 4 φρέσκα σύκα καθαρισμένα και κομμένα σε τέταρτα

– 1 κρεμμυδάκι φρέσκο κομμένο σε λεπτές φέτες

– 1/2 χούφτα ψίχα φυστίκια Αιγίνης ψημένα και χοντροσπασμένα

– 100 γρ φρέσκο κατσικίσιο τυρί

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ DRESSING:

– 50ml ελαιόλαδο

– 50ml ηλιέλαιο

– 1 κ.σούπας μέλι

– 2 κ.σούπας μουστάρδα dijon

– χυμός και ξύσμα από ένα πορτοκάλι

– αλάτι/φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

– Ξεκινάμε φτιάχνοντας το dressing της σαλάτας. Βάζουμε όλα τα υλικά στο multi blender χειρός και τα χτυπάμε έως ότου προκύψει ένα ομογενοποιημένο μείγμα. Μπορούμε να το φτιάξουμε και σε ένα μπολ, χτυπώντας τα υλικά με σύρμα χειρός ή ακόμα και σε ένα γυάλινο βάζο με καπάκι, κουνώντας καλά.

– Σε ένα μεγάλο μπόλ ή μεγάλη μπασίνα, βάζουμε και αναμειγνύουμε όλες τις πρασινάδες.

– Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι, τα φυστίκια και το κατσικίσιο τυρί.

– Ρίχνουμε το μισό dressing, ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και σερβίρουμε σε ανοιχτή βαθιά πιατέλα.

– Τέλος, τοποθετούμε τα σύκα από πάνω και περιχύνουμε με το υπόλοιπο dressing.

Απολαύστε τη!