Μπαίνουμε στην κουζίνα και παρέα με τη Βαλεντίνα Αργυροπούλου και μαγειρεύουμε… Μarrons glacé με επικάλυψη σοκολάτας!

ΥΛΙΚΑ:

  • 1/2 κλ κάστανα μεγάλα
  • 400 γρ κρυσταλλική ζάχαρη
  • 400 μλ νερό
  • μερικές σταγόνες λεμόνι

Για την επικάλυψη σοκολάτας:

  • 250 γρ σοκολάτας κουβερτούρα ή οποιαδήποτε της αρεσκείας μας
  • 1 κ.σούπας ηλιέλαιο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό μέχρι την μέση και την βάζουμε στην φωτιά να πάρει βράση το νερό.
  • Χαράσουμε ελαφρώς τα κάστανα από την κάτω πλευρά και τα ρίχνουμε στο βραστό νερό για περίπου 15’.
  • Σουρώνουμε τα κάστανα κι αφού κρυώσουν ελαφρώς, τα ξεφλουδίζουμε προσεχτικά για να παραμείνουν ατόφια.
  • Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ρίχνουμε την ζάχαρη, το νερό και το λεμόνι και σιγοβράζουμε για περίπου 10’-12’ μέχρι να προκύψει ένα σιρόπι.
  • Τοποθετούμε τα κάστανα το ένα δίπλα στο άλλο μέσα στην κατσαρόλα με το σιρόπι και συνεχίζουμε να σιγοβράζουμε μέχρι να απορροφηθεί σχεδόν όλο το σιρόπι.
  • Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήνουμε τα κάστανα και το σιρόπι να  κρυώσουν καλά.
  • Αφαιρούμε τα κάστανα και τα τοποθετούμε ένα σε απορροφητικό χαρτί να φύγει το περιττό σιρόπι.
  • Σε ένα μεγάλο μπωλ, σπάμε την σοκολάτα σε κομμάτια και την λιώνουμε σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων, μαζί με το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε έως ότου ενσωματωθούνε και γίνει λεία.
  • Αφήνουμε την σοκολάτα να κρυώσει ελαφρώς.
  • Καρφώνουμε κάθε κάστανο με μια οδοντογλυφίδα και το βουτάμε μέσα στην λιωμένη κουβερτούρα μέχρι να προκύψει μια ωραία επικάλυψη.
  • Τοποθετούμε τα κάστανα προσεχτικά σε μια λαδόκολλα και αφήνουμε να στεγνώσουν σε δροσερό μέρος.

*Μπορούμε να τα τυλίξουμε με γιορτινό περιτύλιγμα ή να τα σερβίρουμε όπως είναι σε πιατέλα.

Χρόνια πολλά!