In the kitchen with Valentina!

ΥΛΙΚΑ

  • 1 συσκευασία χαλούμι
  • 100 γρ φιστίκια Αιγίνης
  • 100 γρ κορν φλέηκς
  • 100 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ
  • 2 αυγά
  • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε το χαλούμι σε φέτες περίπου σε πάχος όσο ένα δάχτυλο.

Σε ένα μπλέντερ, βάζουμε τα κορν φλέηκς με τα φυστίκια και τα αλέθουμε, όχι για πολύ ώρα όμως για να μην γίνουν σκόνη.

Χτυπάμε τα αυγά προσθέτοντας ελάχιστο νερό μέσα.

Ξεκινάμε το πανάρισμα, βάζουμε το χαλούμι στο αλεύρι και το πασπαλίζουμε απ´όλες τις πλευρές. Τινάζουμε το περιττό αλεύρι και στην συνέχεια το βουτάμε στο αυγό.

Έπειτα, ρίχνουμε το χαλούμι στο τριμμένο φυστίκι, πιέζοντας ελαφρώς με τα δάχτυλά

μας μέχρι να κάνει μια ομοιόμορφη κρούστα.

Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο και τηγανίζουμε το χαλούμι μέχρι να αποκτήσει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.

Τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί να φύγει το περιττό λάδι και σερβίρουμε.

• Μπορεί να γίνει μέρος μιας δροσερής σαλάτας ή να σερβιριστεί με μέλι από πάνω και αποξηραμένο σύκο